Shakirára vaddisznók támadtak Barcelonában

2021. szeptember 30. – 16:53

Másolás

Vágólapra másolva

Vaddisznók támadták meg a Barcelonában sétáló Shakirát. Erről mesélt legalábbis maga az énekesnő az Instagramon – írja a BBC.

Shakira két vaddisznóval találta szembe magát, amikor a 8 éves kisfiával sétált, az állatok végül elvették a táskáját, és az erdő felé távoztak. Az azóta visszaszerzett, ám megrongálódott táskáját meg is mutatta a követőinek, és azt mondta, a táskával együtt a telefonját is bevitték az erdőbe a vaddisznók. Ezután Shakira a Barcelona focistájával, Gerard Piquével közös fiuktól, Milantól kérte, hogy tanúsítsa az Instagram-követők számára, mennyire bátran állt ki a vaddisznókkal szemben.

A vaddisznótámadások egyébként nem számítanak ritkának az utóbbi években Barcelonában. A BBC szerint 2016-ban a rendőrség 1187 ilyen esetről szóló bejelentést rögzített. Volt, hogy a vaddisznók kutyákra támadtak vagy macskaetetőket fosztogattak, máskor feltartották a forgalmat vagy autóknak rohantak neki a katalán fővárosban.

Az európai vaddisznópopuláció egyébként robbanásszerűen megnőtt, a legfrissebb becslések már 10 millióra teszik ezeknek az állatoknak a számát a kontinensen. A vaddisznók ráadásul egyre jobban alkalmazkodnak a városi környezethez, ahol az emberek által eldobott szeméttel táplálkoznak.

A városi vaddisznók ráadásul jobban tűrik a stresszt, a probléma pedig Magyarországon sem ismeretlen, ahogy arról részletesen írtunk ebben a cikkünkben >>>

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!