Epikus előzetesben próbálnak Trónok harcát csinálni Asimov remekművéből

2021. augusztus 20. – 09:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Isaac Asimov 1953-ban befejezett regénytrilógiáját, az Alapítványt a scifi remekművek között szokták emlegetni, így nem csoda, hogy az Apple mindent megtesz annak érdekében, hogy a könyvekből készülő sorozat minél több emberhez eljusson. Ezért kihoztak egy új előzetest, ami minden eddiginél látványosabb, grandiózusabb, és mintha azt az érzést próbálnák kelteni vele, hogy ez lesz majd a sorozat (a sok másik próbálkozó közül), ami tényleg átveheti majd a Trónok harca helyét a high concept tévés produkciók versenyében.

A regényekben nagyon fontos szerepet kap a politika, a tudomány és a társadalom kérdése, azonban ebben a mostani trailerben legalább akkora szerepet kapott a látvány és az akció, mint a politikai dráma. A történet egy Hari Seldon nevű ember körül forog, aki kitalált egy új tudományágat, amellyel meg lehet jósolni az emberi civilizáció jövőjét. És kiderül, hogy a galaktikus birodalom hamarosan az összeomlás szélére kerül, és bekövetkezik egy 30 ezer éven át tartó sötétkor. Főhősünk pedig azon dolgozik, hogy azt a 30 ezer évet valahogy ezerre redukálja, ami nyilván sokaknak egyáltalán nem tetszik.

A főhőst Jared Harris alakítja majd, aki számos remek sorozatban (Csernobil, Terror, Expanse, Mad Men) bizonyított már. A 10 részes első évad nyitóepizódja szeptember 24-én kerül fel az Apple TV-re, ami egyébként Magyarországról is elérhető.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!