Rá sem lehet ismerni a Bill Clintonná maszkírozott Clive Owenre a Monica Lewinsky-botrányról szóló sorozatban

2021. augusztus 15. – 07:07

Másolás

Vágólapra másolva

Azt eddig is lehetett tudni, hogy az FX amerikai tévécsatorna 2016 óta futó antológiája, az American Crime Story ezúttal a Monica Lewinsky-botrányt, illetve az ennek nyomán Bill Clinton akkori amerikai elnök ellen indult impeachment eljárást dolgozza majd fel. Most viszont az is kiderült, hogy Clive Owen milyen Bill Clintonként (teljesen felismerhetetlen), vagy hogy Sarah Paulson hogy fest Linda Tripp szerepében (ő is teljesen felismerhetetlen), megérkezett ugyanis a minisorozat első rendes előzetese.

Az Impeachment: American Crime Story az FX szinopszisa szerint a sztoriban főszerepet játszó nők, vagyis a Bill Clintonnal viszonyt folytató, akkor 22 éves gyakornok Monica Lewinsky, az affért hangfelvételekkel leleplező Linda Tripp, illetve a Clintont szexuális zaklatással megvádoló Paula Jones nézőpontjából mutatja be azt a botrányt, amelynek nyomán több mint száz év után ismét impeachment eljárás indult egy amerikai elnökkel szemben. A kibontakozó ügy kapcsán mindhárman rivaldafénybe kerültek, a sorozat célja pedig az, hogy megmutassa, hogy a hatalom hogyan emel fel egyeseket és hogyan taszít mélybe másokat az amerikai politika legszentebb csarnokaiban is.

A szeptember 7-én az FX-en megjelenő minisorozatot még 2017-ben jelentették be, ám az egyik ügyvezető producer, Ryan Murphy más projektjei, illetve a koronavírus-járvány miatt többször is el kellett tolni. A sorozat alapjául a CNN vezető jogi elemzőjének, Jeffrey Toobinnak a botrányról írt könyve, az A Vast Conspiracy: The Real Story of the Sex Scandal That Nearly Brought Down a President szolgált. Toobin korábban is adott már muníciót a készítőknek, az O. J. Simpson gyilkossági ügyéről készült sorozat szintén az ő vonatkozó könyvét használta fel. Az American Crime Story második, 2018-ban megjelent évada pedig Gianni Versace 1997-es meggyilkolását dolgozta fel.

Murphy az utóbbi években számos befutott sorozaton dolgozott, a Netflixen például idén jött ki az Ewan McGregor főszereplésével készült Halston, de a Száll a kakukk a fészkére főnővérének eredetsztoriját feldolgozó Ratched mögött is ő állt, és az FX-re készült American Horror Story spinoffnak, az American Horror Storiesnak is ő volt a producere. Sarah Paulsonnal láthatóan szeret együtt dolgozni, az Impeachment: American Crime Story előtt már az American Horror Storyban is szerepelt, a spinoffban rendezőként tért vissza, a Ratchednek pedig ő volt a főszereplője. A mostani sorozatban viszont ránézésre nem az ő teljes átalakulása lesz a legérdekesebb dolog, hanem az, hogy az előzetesből kiderült, hogy producerként maga Monica Lewinsky is részt vesz a sorozat elkészítésében.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!