Clint Eastwood 91 évesen főszereplő a saját filmjében

2021. augusztus 6. – 06:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megjelent a Cry Macho című film előzetese, ami azért is lesz egészen különleges, mert

a rendező és a főszereplő is a 91 éves Clint Eastwood.

A veterán színész-rendező a 2000-ben elhunyt N. Richard Nash azonos című regénye alapján készítette a filmet, ami a ‘70-es évek Amerikájában játszódik, Eastwood pedig egy visszavonult rodeóst alakít benne. A férfi a történet szerint összebarátkozik egy mexikói fiúval, és a trailer alapján a filmben központi témát kap a macsóság újra- vagy éppen átértelmezése is. Az előzetes alapján a film alaphelyzete Eastwood egy korábbi filmjére, a Gran Torinóra emlékeztet, amelyben a színész szintén egy öregembert alakít, aki összebarátkozik egy nála jóval fiatalabb fiúval.

Eastwood egy ideje már csak rendezői munkákat vállalt, de A csempész című 2018-as filmjében visszatért ismét a színészkedéshez is. A fiatal srácot az újonc Eduardo Minett alakítja, illetve egy nagyobb szerepben feltűnik a híres amerikai countryzenész, Dwight Yoakam is. A filmnek valószínűleg nem véletlenül van olyan hangulata, mint a Gran Torinónak, hiszen a forgatókönyvet ugyanaz a Nick Schenk írta, aki a Gran Torinót és A csempészt is.

Az erősen modern western hangulatú film szeptember 17-én érkezik az amerikai mozikba, majd 31 nappal később felkerül az HBO Maxre is. Magyarországi forgalmazásról egyelőre nincs hír, de például Szlovákiában csak október közepén mutatják be a mozik.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!