Kulka Jánossal jön A vizsga folytatása

2021. augusztus 5. – 19:46

frissítve

Kulka Jánossal jön A vizsga folytatása
Kulka János és Staub Viktória A játszma forgatásán – Fotó: Intercom

Másolás

Vágólapra másolva

A mai magyar filmeknél elég ritka, hogy folytatása készüljön valaminek, ami nem vígjáték. Az Üvegtigris és a Valami Amerika egészen három részig ment el, a Zimmer Feri kettőig, de drámákból nem nagyon készült folytatás.

Egészen eddig, a 2011-es kémdráma, A vizsga ugyanis bő tíz évvel később kapott egy második részt, A játszma ugyanazokkal a karakterekkel, ugyanazokkal a színészekkel folytatja az előző történetét.

A játszma 1963-ban játszódik, főszereplője az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt) , aki boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella), amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál. Markót Kulka János alakítja, aki a filmben egy agyvérzés áldozatát alakítja, aki magához tér. A színésznek a való életben is agyvérzése volt, utána filmvásznon az X – A rendszerből törölve című filmben bukkant fel egy olyan szerepben, amiben nem szólalt meg.

„Nagyon örültem a felkérésnek, és nagyon szívesen vállaltam a feladatot. Nagy feladat volt, igazi főszerep, és igazi erőpróba”

– idézi a film sajtóanyaga Kulkát.

A sztori új szereplője egy fiatal lány, akit az előzetesben Jung tanít be arra, hogy megfigyelje Markót, és akit az Aranyéletben is feltűnt Staub Viktória alakít.

A filmet Fazakas Péter rendezte Köbli Norbert forgatókönyvéből. Az első részt – ami Magyarországon a Netflixen is látható – Bergendy Péter rendezte.

A játszma október 14-én kerül a mozikba. A film előzetese:

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!