Magyarországon is vízum nélkül turnézhatnak a brit zenekarok

2021. augusztus 4. – 17:19

Másolás

Vágólapra másolva

Hét hónapnyi bizonytalanság után a brit kormány közzétette mely országokkal sikerült megállapodást kötnie arról, hogy a zenekarok vízummentesen koncertezhessenek, írja a Lángoló. Magyarország a 19 vízummentes ország között van, így gond nélkül jöhetnek brit zenekarok koncertezni.

Az angol kormány szerdán bejelentette, hogy 19 európai országgal kötöttek megállapodást, amely alapján rövid turnéidőszakok (3 hónap) alatt a brit zenekaroknak és előadóknak nem kell munkavállalási engedély vagy vízum.

Ezek az országok: Magyarország, Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Németország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Olaszország, Szlovákia, Szlovénia, és Svédország.

Azt is közölték, hogy a lista még nem teljes, tárgyalnak Spanyolországgal, Horvátországgal, Görögországgal, Portugáliával, Romániával, Bulgáriával, Máltával és Ciprussal.

Az is kiderült, hogy a megállapodás kétoldalú, vagyis a magyar produkciók is három hónapos vízummentességet élveznek Angliában.

Mint a zeneiparra rálátó szakértőnk megfogalmazta, „ez egy egész fontos hír, mert ha kellene vízum, akkor kb megdöglene itthon a feszitvál- és koncertpiac”.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!