Hobbiból polírozta a megfiatalított Luke Skywalkert, felvették a Star Warst gyártó céghez

2021. július 27. – 12:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mostantól a Lucasfilmnél, pontosabban az alá tartozó Industrial Light & Magicnél dolgozik a Shamook néven futó youtuber, aki az egyik leghíresebb videójában a Mandalorian második évadának végén felbukkanó, digitálisan megfiatalított Mark Hamillt pofozta ki.

A videót, amiben Hamill arcát deepfake-technológia segítségével tette hihetőbbé a sorozatban felbukkant változathoz képest, már 2 millióan látták. A videót tavaly decemberben rakta fel a Youtube-ra, négy napi munkája volt vele.

Az évadzáróról írt cikkünkben is kiemeltük, hogy Luke karakterét fokozatosan vezették be a részben, „hogy ne egyből a picit furcsa arccal indítson a karakter.”

A Lucasfilm megerősítette az IndieWire-nek, hogy Shamookot tényleg felvették. A cég szerint az Industrial Light and Magic már évek óta foglalkozik a gépi tanulással és a mesterséges intelligenciával, hogy egyre jobb vizuális effekteket tudjanak készíteni, a cég pedig mindig keresi az új tehetségeket.

Shamook egy kommentjében korábban azt írta, hogy azért nem tudott új tartalmat gyártani, mert felvették a Lucasfilmhez. De most, hogy belerázódott a munkába, megint elkezdik majd a feltöltéseket.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!