Adam Driver erőszakoló apród, Matt Damon a bosszúálló lovag Ridley Scott új filmjében

2021. július 24. – 09:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Az igazság nem számít, csak a férfiak ereje létezik” – mondja egy udvarhölgy a The Last Duel című Ridley Scott-film első előzetesében, amiben egyrészt Matt Damon és Ben Affleck is megkérdőjelezhető arcszőrzettel mutatkozik meg (Adam Driver egyszerűen csak felvesz egy páncélt, és máris hiteles), másrészt pedig a francia történelem egy elég érdekes pillanatát mutatja be.

A The Last Duel ugyanis egy igaz történetből, legalábbis egy igaz történeten alapuló történelmi regényből készült. A százéves háború kellős közepén a normandiai lovag, Jean de Carrouges (Matt Damon) arra tér haza Skóciából, hogy a neje, Marguerite (Jodie Comer) azzal vádolja meg az apródját (Adam Driver), hogy megerőszakolta.

A bíróság párbajjal akarja eldönteni az ügyet, amivel viszont kialakulhat az a furcsa helyzet, hogy ha a férj veszít, akkor a feleséget halálra ítélik, amiért hamisan vádolta meg az erőszakolóját. A párbajt végül Párizsban, egy körbefalazott mezőn tartják meg, ahol a tinédzser uralkodó, VI. Károly is ott van a közönségben.

Ben Affleck II. Pétert, Alençon grófját alakítja, a remek hajkorona és szakáll mellett Affleck írta a forgatókönyvet Damonnal és Nicole Holofcenerrel együtt, Eric Jager azonos című, 2005-ös könyvéből. (Korábban azt írtuk, hogy Affleck I. Pierre d’Alençont játssza, ez sajnos egy tévedés volt.)

Az idén 84 éves Scott első játékfilmje, az 1977-es Párbajhősök is hasonló témát dolgozott fel, igaz, pár évszázaddal később. Ridley Scottnak idén két filmje fog megjelenni, a másikban szintén Adam Driver a főszereplő, a Gucci család egyik tagját alakítja.

A The Last Duel nálunk is moziba fog kerülni október 14-én. Itt az előzetese:

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!