3 millió dollárt fizetett anno az HBO James Gandolfininek, hogy ne szerepeljen az Office-ban

2021. július 16. – 21:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai Office minden idők egyik legjobb sitcomja, különösen a főszereplőnek, Michael Scottnak köszönhetően, amelyet Steve Carell alakított. Carell azonban az utolsó két évadban már nem szerepelt, és otthagyta a sorozatot. Most a Talking Sopranos podcast legutóbbi adásából kiderült, hogy a készítők eredetileg a Maffiózók főszereplőjét, James Gandolfinit szerették volna leszerződtetni Carell helyére, azonban az HBO-nak sikerült ezt megakadályoznia.

A Talking Sopranos két műsorvezetője egyébként nem más, mint Steve Schirripa és Michael Imperioli, akik kulcsszereplői voltak a Maffiózók sorozatnak, előbbi Bobby Baccalát, utóbbi pedig Christopher Moltisantit alakította. A két műsorvezető podcastjében Ricky Gervais volt a vendég, akinek elárulták, hogy annak idején

3 millió dollárt fizetett az HBO Gandolfininek, hogy ne vállalja el Michael Scott szerepét az Office-ban.

Gervais egyébként az eredeti brit Office főszereplője volt (és felbukkant az amerikai kiadásban is), így jött fel a téma a beszélgetés során. A két színész elárulta Gervaisnek, hogy Carell távozása után, és a sorozatban később feltűnő James Spader előtt Gandolfinit szemelték ki Michael Scott szerepére. Schirripa szerint egy évadra 4 millió dollárt kapott volna az NBC-től Gandolfini, ha elvállalja, de végül az HBO fizetett neki 3 milliót csak azért, hogy ne fogadja el a munkát. Az nem derült ki, hogy Gandolfini lett volna ténylegesen Michael Scott, vagy csak a szerepkörét vette volna át egy másik karakter, mint később James Spader esetében.

A műsorban egyébként Gervais és a két műsorvezető arról is beszélt, hogy szerintük az HBO azért dönthetett így, mert „tisztán” akarták tartani Gandolfini karrierjét a zseniális Maffiózók után, és nem igazán illet volna hozzá egy sitcomos szerep. Ebben az is közrejátszhatott, hogy akkor már tudhatták, hogy Gandolfini főszereplésével és produceri munkájával készülhet a Night Of című HBO-sorozat, amelyben végül a színész halála miatt John Torturro ugrott be.

A Maffiózók tévésorozathoz egyébként készült egy előzményfilm, amelyben Gandolfini karakterének fiatal verziót nem más alakítja, mint a saját fia. A The Many Saints of Newark című előzményfilmet a tervek szerint idén október elején mutat be az HBO. (Hypebeast)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!