Létezik egy Star Wars-sorozat több tucat epizóddal, ami valószínűleg soha nem jelenik meg

2021. július 1. – 15:25

frissítve

Létezik egy Star Wars-sorozat több tucat epizóddal, ami valószínűleg soha nem jelenik meg
Forrás: Lucasfilm

Másolás

Vágólapra másolva

A Star Wars minden idők egyik legértékesebb popkulturális terméke, ami akkora lendületet kapott az elmúlt években, hogy a Disney+ a következő időszakban egy rakás új filmet és sorozatot gyárt a témában. Van azonban egy Star Wars-os sorozat, ami évek óta a fiókban hever, és a Gizmodo cikke alapján nagyon kicsi az esély arra, hogy valaha megjelenik. Pedig még maga George Lucas is dolgozott rajta.

A Star Wars Detours állítólag egy olyan animációs sorozat, ami a Star Wars világát parodizálja, és szerepel benne az összes nagy név Darth Vadertől Han Solón át Luke Skywalkerig. A sorozatot a Robot Chicken két alkotójára, Seth Greenre és Matt Senreichra bízták 2012-ben, ami kézenfekvő megoldásnak tűnt, hiszen a rövid popkulturális szkeccsekből álló műsorukban egyébként is egy csomót foglalkoztak azzal, hogy a Star Warst parodizálják. Nemrég egy teljes epizód is kiszivárgott a sorozatból, de hiába övezi hatalmas mítosz a produkciót, nem igazán nyerte el az emberek tetszését.

Ez még 2012-ben történt, nem sokkal azelőtt, hogy a Disney 4 milliárd dollárért megvette a Lucasfilmet és azzal együtt a jogokat a Star Warshoz. Éppen ezért hiába készült el 39 epizód (és 62 másik rész forgatókönyve) a sorozatból, a stúdió elrakta egy kicsit későbbre a produkciót. A Disney-nek nagy tervei voltak a franchise-zal, amibe lehet, nem illett volna bele egy könnyedebb hangvételű animációs sorozat, ami éppen a saját fiktív univerzumuk kiparodizálására épül.

Seth Green az EW-nek adott interjújában beszélt a részletekről, és elmondta, hogy a helyzet szinte semmit sem változott azóta, a Disney úgy sem akarja kihozni a lassan tíz éve fiókban tartott sorozatot, hogy már jó ideje elindult a Disney+ nevű saját streamingfelülete, ahol éppen az a cél, hogy minél több tartalommal tudják feltölteni az előfizetői szám növelése érdekében.

Green szerint az is probléma, hogy azóta egy csomó téma, utalás és poén fölött eljárt az idő, és pár dolgot erősen át kéne alakítani, hogy egyáltalán megjelenhessen a Disney+ felületén. Azt is hozzátette, hogy egyszerűen nincs akkora érdeklődés a Disney részéről, hogy beletegyenek pénzt és energiát abba, hogy a Detourst megjelenhetővé tegyék a mai fogyasztók számára.

Eddig az volt az általános vélemény, hogy a Star Warst sötétebbé, kevésbé meseszerűvé alakító Disney-nek egyszerűen nem fér bele a jelenlegi koncepciójába, hogy az egyik legértékesebb termékük értékét gagyi vagy vicces spinoffokkal és kevésbé ismert produkciókkal rontsák. Persze ezt a meglátást cáfolja, hogy felkerült a Disney+-ra egy csomó olyan rettenetes Star Wars-spinoff és különleges adás is, amelyeket még a hardcore rajongók is gyűlölnek.

Jó kérdés, hogy pontosan mi lehet az az ok, amiért a Disney ennyire ódzkodik Seth Greenék Star Wars-paródiájától, de ha valaki ismeri a Robot Chicken humorát, könnyen arra tud következtetni, hogy valószínűleg túl sok a korhatáros humor a műsorban a Disney családbarát attitűdjéhez képest.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!