Visszatér az ifjú Tony Soprano a Maffiózók előzményfilmjében

2021. június 29. – 23:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Maffiózók (Sopranos) minden idők egyik legjobb tévésorozata, ami abból a szempontból is különleges, hogy sok kultikus produkciótól eltérően sikerült az utolsó epizóddal tökéletesen lezárni Tony Sopranónak és holdudvarának történetét. Az HBO azonban októberben feléleszti a 2008-ban véget ért sorozatot, méghozzá egy egész estés filmmel, amelynek megjelent az első előzetese:

A Many Saints of Newark egy előzményfilm lesz, vagyis jóval az első évad előtt játszódik, és az ifjú Tony Soprano első szárnypróbálgatásait mutatja be a gengsztervilágban. A sorozatban James Gandolfini alakította zseniálisan Tony Sopranót, majd az évadzáró után 5 évvel, 2013-ban szívinfarktusban meghalt.

Gandolfini holttestét az akkor 14 éves fia, Michael vette észre, aki a filmben gyakorlatilag a saját apját fogja alakítani az ifjú Tony Soprano szerepében.

A történet 1967-ben kezdődik, amikor megerősödtek az emberjogi mozgalmak, a hírhedt DiMeo maffia ereje pedig meggyengült Newarkban. Az iskolát kerülő ifjú Anthony Sopranót pedig a szárnyai alá veszi nagybátyja, Dickie Moltisanti. A trailerben a sorozat rajongóinak egyébként egy csomó apró utalást elrejtettek, például látható az a ház is, ahol Uncle Junior lakott a sorozatban.

A forgatókönyvet a sorozat atyja, David Chase írta egy másik Maffiózók-veterán íróval, Lawrence Konnerrel, illetve az az Alan Taylor rendezte, aki több epizódot is készített korábban. A szereposztás is parádésnak tűnik, hiszen felbukkan még Jon Bernthal, Vera Farmiga és Ray Liotta is.

A film október 1-én jelenik meg Amerikában a mozikban és az HBO Max felületén. A hazai forgalmazásról egyelőre nincs információ, de meglepődnék, ha ne lenne ezzel egy időben elérhető az HBO Go felületén.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!