Sinéad O'Connor visszavonul

2021. június 6. – 09:22

Sinéad O'Connor visszavonul
Fotó: Mairo Cinquetti / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Twitterén jelentette be Sinéad O'Connor, Grammy-díjas énekesnő, hogy kész, abbahagyja, a 2022-es No Veteran Dies Alone albuma lesz az utolsó, de mostantól nem lesz se turné, se új zene, negyven év után fellógatja a „mellbimbó-rojtjait”. Teljesen visszavonul a zeneiparból.

Az énekesnő kijelentette, hogy ez egyáltalán nem szomorú, inkább megdöbbentően csodás hír, „egy bölcs harcos tudja, hogy mikor kell visszavonulnia.” Hozzátette, hogy egy negyven éves út végéhez ért, itt az ideje, hogy feltegye a lábát, és más álmokat valósítson meg.

O'Connor bocsánatot kért azoktól a koncertszervezőktől, akiknek gondot okozhat, hogy lemondja a fellépéseit. Elmondta, hogy a döntés mögött az áll, hogy amikor írta az idén megjelent, Rememberings című önéletrajzát, rájött, hogy a saját főnöke, és nem akar engedélyt kérni a férfiaktól arra, hogy mikor jelentheti be ezt a hírt. Egy rajongó kérdésére elmondta, hogy igen, el fognak maradni azok a koncertek is, amiket eredetileg 2020-ban tartott volna, de a vírus miatt egy vagy évvel későbbre csúsztattak.

A No Veteran Dies Alone elvileg 2022 januárjában jelenik meg, ez lesz O'Connor 11. nagylemeze.

Az ír énekesnő legismertebb dala az eredetileg Prince által írt, 1990-es Nothing Compares 2 U, de azóta folyamatosan aktív. A 2010-es években öngyilkossági kísérlete miatt került a hírekbe, majd azzal, hogy felvette az iszlám vallást. 2019-ben Budapesten is adott koncertet az Akvárium Klubban.

(Vulture)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!