Kokaint szippantott vagy csak egy törött pohár miatt hajolt az asztalra az Eurovízió-győztes énekes?

2021. május 24. – 10:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Eurovíziós Dalfesztivál legégetőbb kérdése lett, már a létezése mellett, hogy az idei versenyt megnyerő olasz Måneskin zenekar frontembere vajon kokaint szippantott, vagy egy törött pohár miatt matatott az asztalon a győzelmet ünneplő buliban.

Először is nézzük meg a szóban forgó esetről készült felvételt, amelyik meggyőző választ semmire sem ad.

Az előrebukó személy, Damiano David, aki többek szerint az Eurovízió élőben közvetített bulijában kokaint szippantott fel az asztalról.

Az énekes azonban tagadja ezt, egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy ő nem használ drogokat, és szó sincs kokainról. Azért hajolt az asztal fölé, mert a zenekar gitárosa, Thomas Raggi összetört egy poharat. David azt ígérte, ha hazatér Rotterdamból, akkor csináltat is egy drogtesztet, hogy bebizonyítsa ártatlanságát.

Az Eurovíziót szervező European Broadcasting Union (EBU) is kiadott egy közleményt. Az írták, a Green Roomban, ahol a bulit tartottak, valóban találtak összetört üveget, de továbbra is vizsgálják a fent is bemutatott felvételt. David nekik is jelentette, hogy vállalja a drogtesztet, de egyelőre nem tudták ezt megszervezni.

A Måneskin egyébként egy hosszú sorozatot szakított meg, 2006 óta ugyanis nem nyert egyetlen zenekar sem. Utoljára a szörnymaszkos metalzenekar, a Lordi volt Eurovízió-győztes zenekarként.

(via BBC)

Frissítés: Hétfő estére kiderült, hogy Damiano David drogtesztje negatív lett. Az Eurovíziót szervező European Broadcasting Union (EBU) az ügyet lezártnak tekinti.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!