Közel húsz év után véget ér Ellen DeGeneres talkshow-ja

2021. május 12. – 19:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ellen DeGeneres úgy döntött, nem vezeti tovább a saját nevét viselő talkshow-ját, amivel újabb fejezet zárul le az amerikai televíziózás történetében.

DeGeneres szerdán jelentette be, hogy a soron következő 19. évad lesz az utolsó. A döntést azzal indokolta, hogy a műsor már nem jelent neki elég kreatív kihívást.

„Ha kreatív ember vagy, állandó kihívásokra van szükséged, és bármennyire is nagyszerű ez a műsor, és bármennyire is szórakoztató, nekem egyszerűen nem kihívás többé” – közölte DeGeneres szerdán a Hollywood Reporterrel.

A lap szerint Ellen DeGeneres már több éve készül a bejelentésre, a döntéséről május 11-én, kedden, tájékoztatta a stáb tagjait. A műsorvezető a csütörtöki adásban Oprah Winfrey-vel beszélget majd a döntés hátteréről.

A 2003 óta futó The Ellen DeGeneres Show a legnépszerűbb amerikai tévéműsorok egyike, amely epizódonként átlagosan 4,2 millió nézőt ér el. Eddigi története során tucatnyi tévés díjat zsebelt már be.

A műsor kanapéján szinte az összes A listás sztár megfordult már: a házigazda olyan színészekkel interjúzott, mint Brad Pitt, Meryl Streep, Ewan McGregor, Jennifer Aniston, Keanu Reeves vagy Jennifer Lawrence, és olyan énekeseket kérdezett, mint Britney Spears, Adele vagy Taylor Swift.

A tavalyi botrány miatt beesett a nézettség

Tavaly nyáron aztán megjelent a Buzzfeed News cikke, amelynek megszólalói igazi toxikus munkahelyként festették le a show-műsort: a műsorvezetőt szexizmussal, rasszizmussal, érzelmi bántalmazással, a producereket pedig szexuális zaklatással vádolták. A cikkben megjelent állítások hatására a műsor nézettsége érezhetően bezuhant, a mérések szerint több mint egymillió nézőt vesztett.

Az ügy miatt belső vizsgálatot indítottak, amely arra jutott, hogy bár a cikk nem minden állítása igaz, a legtöbb vádpont viszont megfelel a valóságnak, valóban nem elfogadhatóan bántak a stáb tagjaival. Emiatt augusztusban több producert is kirúgtak az állásából, DeGeneres pedig ugyan egy levélben elnézést kért a munkatársaitól, sorait azonban a Buzzfeed szerint többen is őszintétlennek nevezték.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!