További három sorozattal bővül a Trónok harca-univerzum

2021. március 19. – 13:01

Másolás

Vágólapra másolva

A korábban bejelentettek mellett három(!) új előzménysorozatot készít az HBO a Trónok harcához, írja a Deadline értesülése nyomán a Hollywood Reporter.

Ezzel a három projekttel immár ötre bővül a Trónok harca előzménysorozatainak száma: januárban a Telex is beszámolt róla, hogy Tales of Dunk and Egg címmel sorozat készül George R. R. Martin A Hét Királyság lovagja című novelláskötetéből, korábban pedig a Targaryen ház eredetéről szóló House of the Dragont jelentették be.

Az MTI összefoglalója alapján egyelőre ezeket tudhatjuk az újabb spinoffokról:

  • A 9 Voyages munkacímen futó egyik projektet a Róma című sorozat készítője, Bruno Heller jegyzi. A történet középpontjában Lord Corlys Velaryon, más néven a Tengeri kígyó, a Velaryon-ház feje áll, aki megjelenik a House of the Dragonben is.
  • A második projekt a 10,000 Ships munkacímet viseli, és Nymeriának, a harcos királynőnek, a Martell-ház ősének alakja köré épül. Az ő története nagyjából 1000 évvel korábban játszódik, mint az eredeti Trónok harca-sorozat.
  • A harmadik széria helyszíne Királyvár nyomornegyede, Bolhavég, ahonnan például Ser Tengerjáró Davos is származik.

Ezek mellett tervben van egy felnőtteknek szánt, animációs sorozat elkészítése is, ennek a cselekményét azonban még nem fedték fel. George R.R. Martin egyre inkább felaprózódó tevékenységéről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!