Hatvanéves lett a piros fürdőgatyás szőke srác, aki már nem is szőke

2021. március 11. – 21:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hatvan éve, hogy bemutatkozott egy tévéreklámban Ken, Barbie baba barátja. Az amerikai Mattel játékgyár a világhírű baba első verziójának újraalkotásával emlékezett meg a csütörtöki kerek évfordulóról.

Az első Ken piros fürdőnadrágot, papucsot, a vállán sárga törülközőt viselt – ugyanez az újragondolt, és a Mattel honlapján 50 dollárért megrendelhető évfordulós Ken öltözéke is.

Hatvanéves, de meg se látszik rajta – Fotó: Mattel.com
Hatvanéves, de meg se látszik rajta – Fotó: Mattel.com

A baba, amely a Mattel alapítóinak, Elliot és Ruth Handlernek a fia után kapta a nevét, egy 1961-es televíziós reklám forgatásakor „találkozott” először Barbie-val.

Az elmúlt évek alatt nemcsak a külseje, hanem a foglalkozása is sokszor változott, volt már egyebek között tűzoltó és barista is.

Az egykor szőke Ken ma már nagyon sokféle karakterként megvásárolható. Három különböző testalkattal, kilenc színárnyalatú bőrrel, tízféle szemszínnel, huszonhétféle hajszínnel és húszféle frizurával, köztük pár éve már hipster gun frizurával is gyártják. Néhány éve a kerekesszékes verzióját is elkészítették.

Ken egyébként a hetvenes években kapott először új hajszínt, új barátokat és új ruhatárat, 1982-ben készült el az első fekete Ken, 1984-ben az első latinó Ken, a két újfajta testalkat pedig a 2010-es évek terméke.

A 60. születésnap alkalmából több divattervező, köztük Dapper Dan és Tan France is összeállított ruhaszetteket Kennek, írja az MTI.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!