Bezár a jelenlegi helyén a Beat on the Brat klub

2021. február 25. – 15:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kénytelen új épületet keresni és bezárni a jelenlegi helyén a budapesti Beat on the Brat klub, írják a Facebook-oldalukon.

A poszt szövege szerint a napokban kiárusítják a klub sör- és üdítőkészletét, és támogatói árverést tartanak az ereklyékből, mint a falon található plakátok, szórólapok vagy információs táblák.

Elértük a klub tulajdonosát, Lévai Jánost, aki megerősítette nekünk, hogy költözik a klub, miután az épület új tulajdonosa megduplázta a bérleti díjat, méghozzá a Covid-járvány idején, amikor a klub már lassan egy éve zárva tart, tehát bevétele sincs. Lévai a Telexnek elmondta, hogy régóta nagyobb helyre akarta költöztetni a helyet, és ez a mostani történés csak megerősítette ebben. Hamarosan az is kiderül, hogy hova költözik a klub a jövőben, de részleteket nem kívánt elárulni.

A Beat on the Brat a hetedik kerületi Nyár utca és Nagydiófa között található parkolóházban nyitott meg 2013 novemberében, a nevét pedig egy Ramones-dalról kapta. Ahogy a Recorderen írják

2013-ban nyitottunk éjszakai bulihelyként, elsősorban angolszász típusú popzenékre szakosodva. Célunk, hogy esténként egyszerre mutassuk be egy-egy zenei stílus / korszak / szcéna közismert sláger- és kult/elitista oldalát is.

A Beat az évek során emblematikus hellyé vált a városban főleg annak köszönhetően, hogy rendszeresek voltak tematikus, ilyen-olyan zsánerek zenéiről szóló bulisorozatok, amelyeknek egyedül ez a klub adott helyet a fővárosban, de gyakran tartottak itt koncerteket is.

Azt már egy ideje sejteni lehetett, hogy a klub nem biztos, hogy sokáig a helyén tud maradni, ugyanis az elmúlt években többször is felbukkantak olyan ingatlanhirdetések, amelyekben a Beatnek otthont adó épületet árulták. A Beat on the Brat költözése egyébként azt is előrevetíti, hogy egyre nagyobb az esély arra, hogy a Bulinegyeddel kapcsolatoban jóval szigorúbb ellenzéki önkormányzat és a mostani Covid-járvány miatt még több klub és kocsma költözik új helyre a belvárosból.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!