Ganxsta Zolee szerint teljesen normális, hogy zenészként problémája van az alkohollal

2021. február 24. – 12:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Life TV Breaking! című műsorának vendége lesz csütörtökön Ganxsta Zolee, aki arról beszélt az adásban, hogy problémái vannak az alkohollal, de szerinte a zenészek között ez általános: aki jól csinálja a szakmáját, biztosan küzd ezzel, maximum hazudik, ha nem vallja be. Azt is mondta, hogy nem tervezi a leszokást, másoknak sem akar jó példát mutatni. A műsorban a Quimby frontembere, Kiss Tibi neve merült fel példaként, mint akiről köztudott, hogy különböző függőségekkel küzd. A zenész tavaly terápiája miatt több fellépését is lemondta.

A magyar celebek közül Szabó Győző színészről derült ki néhány éve, hogy sokáig drogfüggő volt, Toxikoma című filmje is ezt az időszakot dolgozza fel. A 24.hu-nak adott interjújában beszélt arról, hogy húsz éve tiszta, még egyszer sem esett vissza, pedig sokszor érzi a sóvárgást. Még harminc évre tervez józanul, ha eléri a 80 éves kort, akkor azért még „tol egyet”.

Magyarországon hatalmas probléma a túlzott alkoholfogyasztás: a Központi Statisztikai Hivatal 389 ezerre teszi az alkoholbetegek számát, szakemberek inkább ennek dupláját szokták említeni, míg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2016-os adatai szerint 900 ezren szenvednek alkoholfüggőségben itthon. A koronavírus-járvány okozta stresszt és feszültséget is sokan ivással próbálták oldani, ez jól látszik az alkoholfogyasztásra vonatkozó 2020-as adatokból. Az is látszik, hogy a járvány miatt egyre kevesebben kérnek segítséget függőségük miatt. (Blikk)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!