Frankenstein 22 milliós divatszörnye a Birkin táskából készült papucs

2021. február 8. – 23:08

frissítve

Frankenstein 22 milliós divatszörnye a Birkin táskából készült papucs

Másolás

Vágólapra másolva

Legendásan drága táskákat szabdal szét és alakítja át papuccsá egy amerikai startup – írja a New York Times. A MSCHF – aminek alkalmazottai inkább gondolnak kollektívaként magukra, mint cégként – a Hermès több százezer dolláros táskáiból és a híres, megfizethető Birkenstock papucsokból alkotta meg az indokolatlan Birkinstock papucsot. A remekmű hiányolja mindkét felmenője előnyeit, mint például a Birkin táskák értékállóságát – van, aki szerint jobb befektetés, mint az arany –, vagy a Birkenstock papucsok hozzáférhetőségét.

A MSCHF ritkán gyárt terméket, gyakran projekteken dolgoznak. Csináltak már Jézus-cipőket, azaz Nike cipők talpát feltöltötték szenteltvízzel, de volt olyan, hogy embereknek fizettek azért, hogy a szerintük gonosz cégeket (Amazon, Facebook, Kesla) kritizálják az interneten.

Az alapanyagok egy képen, még a feldolgozás előtt – Fotó: MSCHF
Az alapanyagok egy képen, még a feldolgozás előtt – Fotó: MSCHF

„Igazából csak lenyűgöz minket, amikor tönkretehetünk valami drága dolgot, és valami újat alkothatunk belőle”

– mondta Daniel Greenberg, a MSCHF 23 éves stratégiai igazgatója.

A papucsokhoz négy Birkin táskát vettek 122,5 ezer dollár (36,4 millió forint) értékben. Legalább két brooklyni bőrműves is elhajtotta őket, mert nem tudták elképzelni, hogy szétvágják a Birkineket.

A papucsok 34-76 ezer dolláros (10-22 millió forintos) árral kerülnek majd piacra, a megrendelő lábméretétől függ majd. A kérdés az, hogy vajon meddig lesznek készleten. Egyrészt az alapanyag is vészes (a négy táska), valamint a márka is népszerű: a Jézus-cipők egy perc alatt elfogytak. Három pár Birkinstock már el is kelt, és a polgárpukkasztó, elgondolkodtatónak készült projektek ellenére a MSCHF nagyon jóban van sok hírességgel, akik hamarabb férnek hozzá a drágább termékeikhez, mint a többi ember.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!