88 millió forintért kelt el a Knight Rider K.I.T.T.-jének másolata

2021. január 24. – 18:10

88 millió forintért kelt el a Knight Rider K.I.T.T.-jének másolata
A képen David Hasselhoff a filmbeli eredeti K.I.T.T.-tel pózol – Fotó: Universal Television / Photo12 via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Közel 300 ezer dollárért, azaz átszámítva 88 millió forintért kelt el a Knight Riderből ismert K.I.T.T. másolata, írja az MTI. Az 1989-es Pontiac Firebird volt a 68 éves David Hasselhoff által szervezett szombati online aukció legdrágább darabja, amiért harminc licitáló versenyzett egymással.

A sorozatban a Knight Industries Two Thousand nevet viselő beszélő autó volt David Hasselhoff társa a 80-as évekbeli legendás sorozatban, a Knight Riderben. A kocsi másolata Hasselhoffé volt, most egy nagy-britanniai garázsban várja új tulajdonosát, akiről az aukcióház nem osztott meg semmilyen információt.

Nemcsak az autót árverezték el az online aukción, de David Hasselhoff fénykorának több tucat emléktárgyát is, például autogramkártyákat, díjakat, ruhákat, vagy éppen egy vacsorát magával Hasselhoffal. Igaz, utóbbiért csak három licitáló versenyzett, és a becsült 20 ezer dollár helyett mindössze 9 ezerért kelt el. Arról nem tudni, hogy mi lett a 30 millió forintra becsült 4 méteres David Hasselhoff-szobor sorsa.

A nagyjából 150 tárgyért összesen közel 450 ezer dollárt fizettek a licitálók, a nemrég egy érzelmes metáldallal hódító Hasselhoff pedig a bevétel egy részét jótékony célra fordítja majd.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!