Fontos társadalmi tisztséget kapott az aligátor szájából kimentett spániel

2020. december 16. – 10:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Seriffhelyettesnek nevezték ki Gunnert, azt a kutyát, amelyik a csodával határos módon és gazdája lélekjelenlétének köszönhetően túlélt egy aligátortámadást nemrég a floridai Esteróban, írja a BBC.

Az öt hónapos Cavalier King Charles spániel a Lee megyei seriff hivatalában fog dogozni dolgozni. Gyermekeknek ad majd életvezetési tanácsokat, túlélési tippeket. Vagy valami hasonlót.

Gazdája, a 74 éves Richard Wilbanks világhírűvé vált, amikor a ragadozót megszégyenítő hidegvérrel küzdött meg Gunnerért, az erről készült videóra azonnal lecsapott az internet. Wilbanks a CNN-nek elmesélte, hogy épp sétált a kutyával a telke végében lévő tavacska mellett, amikor az aligátor – akár egy rakéta – előrobbant a vízből. A férfit meglepte, mennyire gyors az állat. Azonnal, ösztönösen cselekedett, belegázolt a vízbe, és megragadta az aligátort. Megfogni még nem is volt annyira nehéz, annál több erő kellett a szája szétfeszítéséhez, de ez is sikerült, és Gunner kiszabadult. A kutya csak egy helyen sebesült meg, és gyorsan felépült.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!