A legutóbbi Star Wars-trilógiából is ismert Oscar Isaac lesz a készülő Metal Gear Solid-film főszereplője

2020. december 4. – 22:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Talán az eddigi legnagyobb előrelépés történt pénteken a Metal Gear Solid filmes adaptációjának produkciójában, több forrás is megerősítette ugyanis azt, hogy a legutóbbi Star Wars-trilógiában Poe Dameront alakító Oscar Isaac játssza majd a főszereplő, Solid Snake szerepét. A filmet az egyebek mellett a Kong: Koponya-sziget miatt ismerhető Jordan Vogt-Roberts rendezi majd, a Sony Pictures pedig már meg is kezdte a munkálatait – írja a Deadline.

Isaac már tavaly márciusban bejelentkezett Solid Snake szerepére, és bár a legendás játéksorozat megalkotója, Kodzsima Hideo a nyáron bedobta az olasz Luca Marinelli nevét is, a Sony végül az utóbbi években eléggé felkapott színész mellett tette le a voksát. A forgatókönyvet a Jurassic World-szériáról ismerhető Derek Connolly írja, a producer pedig Avi Arad lesz majd. Azt ugyanakkor nem tudni, hogy mikor kezdődhet el a forgatás, Isaac ugyanis eléggé be van táblázva, egy rakás sorozat és film mellett többek közt az idén december közepéről majdnem egy évvel későbbre tolt Dűne-filmben is szerepel, ott Leto Atreidest alakítja.

A színész a Star Wars és a Dűne után a Metal Gear Soliddal is belenyúlhat a jóba, az eredetileg 1998-ban megjelent játék – ha a Metal Geareket nem számítjuk, persze – ugyanis igazi klasszikus, és a mai napig hatalmas rajongótábora van. Még úgy is, hogy a Konami azóta, hogy Kodzsima Hideo lelépett tőlük, és megalapította a saját stúdióját, tényleg mindent megtesz, hogy végleg kinyírja a legendás szériát. A játékban számos karakter feltűnik, de a legfontosabb szereplő egyértelműen Solid Snake, aki a legelső játékban egy nukleáris fegyvereket tároló létesítménybe szivárog be, hogy megakadályozza a Foxhound nevű terrorszervezet akcióit.

A játék egyik legnagyobb erénye a remek történetvezetés, ami sokszor filmekkel vetekszik, így nem meglepő, hogy Kodzsima Hideo már 2006-ban bejelentette, hogy készülőben van egy, a játékon alapuló film. Később aztán ez a projekt sokáig a limbóban lebegett, és többször gazdát is váltott, de most úgy tűnik, tényleg el fog készülni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!