Egy dél-afrikai lottón az 5, 6, 7, 8, 9, 10 volt a telitalálatos szelvény, és emiatt sokan csalást kiáltottak

2020. december 2. – 18:48

Másolás

Vágólapra másolva

Dél-Afrikában felbolydulást okozott az, hogy hat egymást követő számmal lehetett megnyerni az egyik lottón a főnyereményt. A számsor valóban szokatlan, de matematikailag ugyanakkora rá az esély, mint bármelyik másikra.

Kedden a Powerball lottón húzták ki az ötöst, a hatost, a hetest, a nyolcast és a kilencest, majd az utolsó szám, ami ebben a játékban maga a Powerball, a tízes lett. A gépi sorsolásnál a sorrend egyébként ez volt: 8, 5, 9, 7 és 6.

A Powerball két félszelvényből áll, először 1-től 50-ig kell öt számot megjelölni, majd a szelvény másik részén egy számot kell kiválasztani 1 és 20 között.

A kihúzott számsor elég különleges, de húsz nyertes szelvény így is akadt. Egyenként 5,7 millió randot (110,5 millió forint) nyertek a fogadók. Hetvenkilenc másik szelvényen az első öt számot (5, 6, 7, 8, 9) eltaláltak, csak a tízesnek lőttek mellé.

A számsorsolás után sokan csalást kiáltottak és vizsgálatot kértek. A Nemzeti Lottó Bizottság ennek eleget tesz, kivizsgálják az általuk példa nélkülinek nevezett sorsolás körülményeit.

(via BBC)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!