Szabadon engedték a New York-i karácsonyfán talált kis fűrészbaglyot

2020. november 25. – 21:39

Másolás

Vágólapra másolva

Visszatérhetett a vadonba Rocky, a New York-i Rockefeller Center előtt felállított karácsonyfa ágai között megbúvó kis fűrészbagoly a megerősödése után, írja az MTI.


A baglyot november 16-án nevezték el a manhattani központról, amely elé a 23 méter magas lucfenyőt felállították. Még akkor ragadt a fenyő ágai között, amikor november 12-én kivágták a fát New York állam északi részén. Amikor megtalálták, úgy vélték, hím, később derült ki, hogy felnőtt nőstény. A háromnapos út alatt nem sérült meg, de nem evett, nem ivott, így a Saugerties városbeli Ravensbeard állatkórházba vitték.

Itt egy héten át lábadozott, megitatták és sok egeret adtak neki enni, míg végre készen állt, hogy vándorútját folytassa dél felé. Kedd este a bagoly rehabilitációját végző Ellen Kalish a világhírűvé vált madarat kivitte egy mezőre, majd a levegőbe emelte. A bagoly kis ideig nyugodtan ült a gondozó ujjain, majd elrepült a közeli fenyőfák irányába. „Rocky erős kis madár, boldogok vagyunk, hogy láttuk visszaszállni otthonába, a természetbe. Biztosak vagyunk abban, hogy vándorútja alatt érezni fogja szeretetünket és támogatásunkat” – írták a Facebook-oldalukon megosztott felvételhez.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!