Senki sem licitált az első Bond-lány legendás bikinijére

2020. november 13. – 16:15

Másolás

Vágólapra másolva

Nem talált új gazdára Ursula Andress svájci filmsztárnak az első James Bond-filmben viselt bikinije egy csütörtöki online aukción Los Angelesben, írja az MTI.

A hollywoodi relikviákat felvonultató kétnapos aukció egyik legizgalmasabb tételeként beharangozott elefántcsontszínű bikini kikiáltási ára 300 ezer dollár (90 millió forint) volt, ám a szakértők előzetesen úgy becsülték, hogy akár félmillió dollárt is megérhet egy licitálónak.

Ursula Andress az első Bond-filmben, az 1962-es Dr. Nóban viselte a legendás kétrészes fürdőruhát, amely egycsapásra a kor szexszimbólumává tette őt. A Honey Rydert alakító színésznő volt az első Bond-lány. A filmben a tengerből sétált ki a partra, kezében kagylók, csípőjén széles öv tőrhüvellyel.

Ursula Andress az első Bond-filmben, az 1962-es Dr. Nóban – Fotó: EON PRODUCTIONS/COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
Ursula Andress az első Bond-filmben, az 1962-es Dr. Nóban – Fotó: EON PRODUCTIONS/COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP

A németországi Bad Rappenauban működő BikiniArtMuseum tulajdonosa, Alexander Ruscheinsky is érdeklődött a bikini iránt, ám végül úgy döntött, hogy nem licitál. „Azt mondtuk magunknak: soha ne legyél első licitáló” – mondta Ruscheinsky, aki szerint könnyen lehet, hogy a bikini idővel alacsonyabb kikiáltási áron bukkan fel egy másik aukción. A múzeumtulajdonos végül egy Liz Taylor által 1957-ben viselt fürdőruhát vásárolt meg négyezer dollárért. A csaknem ezer filmtörténeti relikviát felvonultató online aukció pénteken folytatódott.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!