Már százezer dollárt összegyűjtöttek a Borat 2. egyik mellékszereplőjének

2020. október 29. – 18:58

Másolás

Vágólapra másolva

A szinte teljes titokban forgatott Borat 2. (kritikánk) egyik fontos mellékszereplője Jeanise Jones, a 62 éves nő, akinél Sacha Baron Cohen kazah riporterer hosszú időre ott hagyja a film szerint lányát, Tutart (Maria Bakalova).

Jones-t bébiszitterként bérli fel a főszereplő, aki az egyik jelenetben azt mutatja meg, hogy a lánya szinte kutyaként viselkedik, akinek jutalomfalatot kell adni, ha engedelmeskedik. Jones aztán egy másik jelenetben is feltűnik, ahol a lánynak egy őszinte, és előre meg nem tervezett beszédet tart arról, hogy ő többre hivatott, mint hogy tizenévesen óriásmelleket csináljanak neki. (Remélem a kedves olvasó látta a Borat 2-t, mert különben ez a bekezdés olyan, mintha egy holdkóros írta volna.)

Jones egy pillanatra sem tudta, hogy amiben részt vesz, az nem igazi, a producerek felhívása szerint egy fekete nagymamát kerestek egy apró szerepre egy dokumentumfilmbe.

Az Oklahoma City-i Jones viszont nemrég elvesztette a munkáját, derül ki abból a közösségi finanszírozásra alapított oldalból, amit a gyülezete lelkésze hozott létre.

Jones viszont nagy hatással lehetett azokra, akik látták a Borat második részét, ugyanis a cikk írásának pillanatában már több mint 122 ezer dollárt (38 millió forintot) gyűjtöttek neki össze internetezők.

„Tutar” (Maria Bakalova) és Jeanice Jones a Borat második részében. Kép: Amazon Prime.
„Tutar” (Maria Bakalova) és Jeanice Jones a Borat második részében. Kép: Amazon Prime.

Jones különböző interjúkban elmondta, hogy a filmet nem látta még. A szerepéért 3600 dollárt kapott. A filmbeli szövegéről annyit mondott, hogy próbálta a lehető legjobb tanácsot adni. Arra gondolt, hogy ilyen helyzetben türelmesnek kell lennie, mert éppen segítenie kellett valakin.

Saját bevallása szerint egy évig aggódott azon, hogy mi történhetett azzal a lánnyal, akinek tanácsot adott, de amikor egy ismerőse megmutatta neki a Borat-folytatás előzetesét, megnyugodott. Elmondta, hogy örült, hogy a karakter, akit Tutar néven ismert meg, nem volt abban a helyzetben, mint aminek elsőre tűnt. Sacha Baron Cohenről annyit mondott, hogy megrázná a kezét, és azt mondaná, hogy sikerült bedőlnie.

(CNN)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!