Visszahúzható fénykardot épített egy youtuber

2020. október 15. – 12:11

frissítve

Visszahúzható fénykardot épített egy youtuber

Másolás

Vágólapra másolva

A fénykard nemcsak a Star Wars rajongók számára ikonikus tárgy, hanem az egész popkultúrában különleges helyet foglal el. A Vice azt írja, hogy a mérnök végzettségű James Hobson, aki a több mint tízmillió feliratkozóval rendelkező Hacksmith Youtube-csatornát csinálja, most megalkotta az első visszahúzható példányt belőle.

Ehhez kb. 2200 Celsius fokon (4000 Fahrenheit) égő propángázt használt, az így létrejövő visszahúzható plazmasugár pedig akár az acélt is átvágja. Hobson egész munkásságának az a lényege, hogy a népszerű sci-fi-filmek különleges eszközeit, fegyvereit megcsinálja a valóságban is. Korábban több fénykardot csinált már, de a mostani az első normálisan működő, visszahúzható, plazmaalapú változat.

A gáz egy hátizsákból származó csövön keresztül jut el a kard fúvókáiba. Ezeket a speciális fúvókákat egyébként négyezer dollárért szerezték be. A hátizsákra az energiaellátás miatt is szükség van, a kardban egyszerűen nem férnének el az akkumulátorok. Különböző anyagok hozzáadásával a fénysugár színét is lehet változtatni, nátrium-kloriddal sárgára, bórsavval zöldre, stroncium-kloriddal pedig vörösre színezhető a nyaláb.

(Borítókép: James Hobson a fénykardjával. Forrás: Youtube)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!