Végleg lelövik az Amazon első nagy költségvetésű videójátékát

2020. október 10. – 19:38

frissítve

Végleg lelövik az Amazon első nagy költségvetésű videójátékát

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatalosan is bejelentette az Amazon, hogy lelövi a Crucible névre hallgató, májusban megjelent online lövöldéjét, ami a videójátékiparba betörni próbáló techóriás első nagy költségvetésű projektje volt. A játékot fejlesztő csapat blogposztjából kiderült, hogy örömmel vették a játékosok visszajelzéseit az elmúlt hónapokban, de végül a változtatásokkal együtt sem láttak esélyt arra, hogy a játék a jövőben fenntartható marad – írja a The Verge.

A Crucible kimúlása valószínűleg senkit nem ért meglepetésként – még azt a kevés embert sem, aki tudta, hogy létezik –, a projekt ugyanis gyakorlatilag már akkor kudarcra volt ítélve, amikor bejelentették. Az már akkor is tökéletesen látszott, hogy az éveken át fejlesztett játék az elmúlt évek trendjeiből összefércelt Frankenstein-szörny lesz, a májusi megjelenés után pedig bebizonyosodott, hogy tényleg egy kiforratlan, lelketlen és sok tekintetben meghaladott torzszülöttel van dolgunk. A Crucible-ről nagyjából lehetetlen volt megmondani, hogy bármi köze van a világ leggazdagabb cégéhez,

és az sem igazán volt egyértelmű, hogy ebben a formájában egyáltalán minek adták ki teljes játékként.

Azt, hogy ez hibás döntés volt, az Amazonnál is felismerték, és júliusban visszalökték a játékot a zárt bétába (ahonnan igazából ki sem kellett volna jönnie még legalább egy évig), mostanra pedig úgy tűnik, hogy ők is megértették, hogy ezt a játékot csak egy rakás pénzzel és egy teljes újratervezéssel lehetne megmenteni. Ilyesmire egyébként láttunk már példát, a Final Fantasy XIV például a hamvaiból feltámadva lett az egyik legnépszerűbb online szerepjáték, de a Crucible esetében nem tűnik valószínűnek, hogy valaha viszontlátjuk még.

Erre utal az is, hogy a fejlesztőket az Amazon más játékain fognak majd dolgozni a jövőben, beleértve ebbe a 2021-ben érkező New World nevű online szerepjátékot is, de a Crucible után nehezen lehetne azt mondani, hogy extrém magasak lennének az elvárások ezekkel kapcsolatban. A New Worldöt is kétszer kellett már eltolni, és az eddig látottak alapján nem is tűnik túl érdekesnek, de az biztos, hogy az Amazon tanult a hibáiból, ezt a játékot ugyanis elég jóval intenzívebben népszerűsítik, és a cég birtokában lévő Twitchen is játszott már vele több nagynevű streamer is.

(Borítókép: Amazon Games)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!