Felpörög az övbéli űrterrorizmus az elmúlt évek egyik legjobb sci-fi sorozatában

2020. október 9. – 13:55

frissítve

Felpörög az övbéli űrterrorizmus az elmúlt évek egyik legjobb sci-fi sorozatában

Másolás

Vágólapra másolva

Mozgalmas előzetessel rántották le a leplet a jelenleg is zajló New York-i Comic Conon az elmúlt évek egyik legjobb sci-fi sorozataként számon tartott The Expanse ötödik évadáról, aminek első része december 16-án lesz látható az Amazon Prime-on – írja a Deadline.

Az ötödik évadban a Gyűrűn túli világok felfedezése továbbra is zajlik, az övbéliek és a belső bolygók konfliktusa gyújtópontra jut, a Rocinante legénysége pedig több részre szakadva keveredik kalandokba. Amos a Földre tér vissza, Naomi a fiát próbálja megmenteni az apjától, Bobbie és Alex a Marson akcióznak, Holden pedig hosszú ideje először magára marad. Ebből elég jól látszik, hogy az ötödik könyv, a Nemezis játékai kerül most terítékre, ami nem extrém mozgalmas, viszont vannak benne elég nagy horderejű történések, amik már ebben az előzetesben is visszaköszönnek, de a kizárólag a sorozatot követők érdekében ezek közül inkább nem lövünk le semmit.

A tízrészes sorozatból szerdánként érkeznek majd az új részek. Az azonos című könyvsorozatra alapuló The Expanse-ben néhány kivételtől eltekintve borzalmas színészek játszanak, és a látvány sem az igazi, de az iszonyatosan király sztori, illetve annak elég pontos adaptálása miatt így is egyértelműen ez az elmúlt évek egyik legjobb sci-fije. A gyártó SyFy ennek ellenére hagyta volna bedőlni az egészet a harmadik évad után, de a dühös rajongók mellett az Amazon is látott benne fantáziát, és az Amazon Prime-ra mentette át a sorozatot, és már a negyedik évad első előzetese után bejelentette azt is, hogy berendelte az ötödik évadot.

(Borítókép: YouTube / Amazon Prime Video)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!