A Galaxisok elképzelte, milyen lenne egy fiktív amerikai kisvárosban élni

2020. október 1. – 15:30

frissítve

A Galaxisok elképzelte, milyen lenne egy fiktív amerikai kisvárosban élni

Másolás

Vágólapra másolva

A legtöbb zenekarra sokkoló hatással volt a Covid-járvány, azonban a frontember (Szabó Benedek) nevét nemrég elhagyó Galaxisok (Spotifyon is így érdemes bekövetni őket) ezt egészen másként élte meg. „Furcsa ezt egy világjárvány kellős közepén kimondani, de mozgalmas év az idei a zenekar életében. Januárban megjelent a Cím nélküli ötödik lemez, aztán márciusban végre elhagytuk a nevemet a zenekar nevéből, ami végtelen örömömre szolgált, így most már simán csak Galaxisok vagyunk. A tavaszi karanténban elkezdtünk távmunkában dolgozni egy új albumon, ami végül húsz (vagy huszonegy?) számos duplalemezzé nőtte ki magát, tele különböző műfajokkal, hangulatokkal és rengeteg vendégzenésszel” – meséli Szabó a Telexnek.

Ezen a duplaalbumon szerepel majd a Sandy View c. szám is, ami arról szól, hogy milyen jó lenne valami fiktív amerikai kertvárosban élni, mint a filmekben. „Azt hiszem, pont a Különös kísérlet c. filmet néztük meg aznap, amikor megírtam” – meséli Szabó. A klipet Pásztor Tamás rendezte, és egy tipikusan amerikai, idilli családi piknikezést láthatunk benne, miközben egy másik visszatérő jelenetben egy férfi hajt autóval az éjszakába.

Az éteri vonósokat Tóth Dóri (Nunki Bay Starship, Ricsárdgír) játszotta fel a szám végén, a borítót pedig Balogh Gallusz készítette Csordás Zita (mindketten Mayberian Sanskülotts) festményéből.

A már említett duplaalbum októberben jelenik meg a zenekar szerint és a Történetek mások életéből címet kapta. Nem a Sandy View egyébként az első klipes szám az albumról, korábban saját videót kaptak a Fel!, a Béci és a Legkedvesebb nyári élményem c. számok is. Szabó Benedek egyébként üzent a Telex indulásához is:

„Amikor idén az Indexszel is megtörtént az, ami itthon mostanában történni szokott a kormány számára kellemetlen dolgokkal, egyrészt nagyon dühös lettem, másrészt biztos voltam benne, hogy ezt újra összerántani évekig tart majd – ha egyáltalán lehetséges. Tévedtem, de tévedésnek még soha nem örültem ennyire. Hajrá!”

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!