A francia buldog a legnépszerűbb kutyafajta, a Picur a leggyakoribb kutyanév

2023. március 25. – 11:50

Másolás

Vágólapra másolva

A francia buldog a legnépszerűbb fajtatiszta kutyafajta, a Picur pedig a leggyakoribb kutyanév Magyarországon – ez derül ki a Magyar Állatorvosi Kamara (MÁOK) által a 24.hu-nak megküldött adatokból.

A hivatalos statisztikák szerint toronymagasan keverék kutyafajtából él a legtöbb Magyaroroszágon, megközelítőleg 1 millió 119 ezer.

A legnépszerűbb kutyafajta a francia buldog, a nyilvántartás szerint 160 ezer van belőlük, a második legnépszerűbb a német juhász, 146 ezres létszámmal, a harmadik helyen a tacskók állnak, 122 ezren.

Őket követik a

  • pulik (103 ezer),
  • yorkshire terrierek (96 ezer),
  • amerikai staffordshire terrierek (65 ezer)
  • labrador retrieverek (56 ezer).

Legkevesebbet a hannoveri vérebből, törpe schnauzerből és miniatűr bullterrierből regisztráltak, fajtánként megközelítőleg 3 ezret.

A lap a legnépszerűbb kutyaneveket is összegyűjtötte, ez alapján az első helyen a Picur szerepel, több mint 40 ezer kutyát hívnak így. A második legnépszerűbb kutyanév a Buksi, összesen 32 ezren kapták ezt a nevet. A harmadik helyen a Macik állnak, belőlük közel 30 ezer van Magyaroroszágon.

Ezután szinte egy hármas holtverseny következik: Morzsiból, Liliből és Mollyból is egyaránt 25 ezer szerepel a nyilvántartó rendszerben. Kicsit lemaradva tőlük jönnek a Bellák és a Lizák. Még mindig a top 10-ben, de már 20 ezer alatti létszámmal befértek az élbolyba a Brúnók és a Tappancsok is.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!