Egy évad után elkaszálta a Netflix az 1899 című sorozatot

2023. január 02. – 22:06

Másolás

Vágólapra másolva

„Nehéz szívvel kell hírül adnunk, hogy nem rendelték meg az 1899 folytatását” – írta az Instagramon Baran bo Odar német filmes, a Netflixen futó 1899 sorozat egyik alkotója. A sorozatból egy évad ment le, és az alkotók szerettek volna egy másodikat és egy harmadikat is készíteni, ahogyan korábbi sorozatuk, a Dark esetében, a Netflix azonban ezúttal nem kért a folytatásból.

„Tudjuk, hogy a döntés rajongók millióinak okoz csalódást. De szeretnénk a szívünk legmélyéből megköszönni nektek, hogy részesei voltak ennek a csodálatos utazásnak” – írta Baran bo Odar az alkotótársával, Jantje Friese-vel közösen szignált közleményben.

Az 1899 első évada 2022. november 17-én került fel a Netflixre. Az IGN szerint az első héten 79,3 millió órás nézettséget hozott, ezzel második lett A korona (The Crown) ötödik évada után az angol nyelvű sorozatok között. Ezután még két héten keresztül tartotta magát a második helyen, de az ekkor érkező Wednesdayjel már nem tudta felvenni a versenyt. December 12. és 18. között szerepelt utoljára a toplistában hetedikként 17,9 millió órás nézettséggel. Szóval több mint egy hónappal a premierjét követően már nem jutott be a legjobb 10-be.

„A történet ígéretes, a hangulat és a vizuális élmény 10/10-es, egyedül a karakterek hagynak némi kívánnivalót maguk után” – írtuk novemberi kritikánkban a Telexen.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!