Egy brit youtuber megcsinálta azt, ami a Beatlesnek és a Spice Girlsnek sem sikerült

2022. december 24. – 14:08

Másolás

Vágólapra másolva

Mark Ian Hoyle egy népszerű brit youtuber, illetve általános közösségimédia-celeb, aki Ladbaby néven az utóbbi években rendszeresen ad ki karácsonyi dalokat is a feleségével, Roxanne Zee Hoyle-lal közösen. A dalok általában már ismert slágerek paródiái, a kajára, azon belül is az angol kolbászos tekercsre hangolt szöveggel. Ez idén is így volt, a Food Aid című szám a híres 1984-es Do They Know It's Christmas átirata. Ahogyan az eredeti, úgy a feldolgozás is jótékony célt szolgál, a bevétel teljes egészében karitatív alapítványoknak megy.

A dal menetrendszerűen el is érte az angol slágerlista csúcsát, ahogyan az elmúlt négy év karácsonyi kolbászostekercses Ladbaby-produkciói is: a We Built This City On Sausage Rolls (2018), az I Love Sausage Rolls (2019), a Don't Stop Me Eatin' (2020), és a Sausage Rolls For Everyone (2021). Az öt karácsonyi topsláger, ráadául zsinórban, olyan teljesítmény, amire még senki nem volt képes a popzenében, a legközelebb ehhez a Beatles járt 1963-1964-1965-1967-ben. Azóta a Spice Girls jutott ennek a közelébe egyszer, de ők megálltak egy karácsonyi toplista-mesterhármasnál 1996-7-8-ban. Amúgy a Queennek, a Pink Floydnak és Michael Jacksonnak is csak egyszer-egyszer jött össze a karácsonyi slágerlista első helye Angliában.

Az angol karácsonyi toplista egyébként a leginkább mindenkori korszellem, zenei divat és a mindent elsöprő nosztalgia bizarr fúziójából áll:

  1. Food Aid – LadBaby
  2. Last Christmas – Wham!
  3. Christmas Drillings – Sidemen
  4. All I Want For Christmas Is You – Mariah Carey
  5. Merry Christmas – Ed Sheeran & Elton John
  6. Escapism – RAYE & 070 Shake
  7. F*** The Tories – The Kunts
  8. Rockin' Around The Christmas Tree – Brenda Lee
  9. Let Go – Central Cee
  10. Firebabe – Stormzy
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!