Huszonöt év után újra Budapesten fog koncertezni a Pantera

2022. november 22. – 10:50

Másolás

Vágólapra másolva

Utolsó budapesti koncertje után 25 évvel újra Magyarországra jön a Pantera. Minden idők egyik legfontosabb metálzenekara 2023. május 30-án a Barba Negrában játszik – írja az MTI.

Az idén nyáron csaknem húsz év szünet után újjáalakult csapat hamarosan induló amerikai turnéja után jövő tavasztól koncertezik ismét Európában is.

A Pantera két eredeti tagja, Phil Anselmo énekes és Rex Brown basszusgitáros mellé Zakk Wylde gitáron (Ozzy Osbourne, Black Label Society) és Charlie Benante dobon (Anthrax) csatlakozott. A zenekar december 2-án, Mexikóban adja az első koncertjét - írja a Rekorder.

A budapesti koncertre jegyek először november 23-án délelőtt 10 órától a regisztrált Live Nation-tagok számára lesznek elérhetők. A teljeskörű jegyértékesítés november 24-én 10 órakor indul a www.livenation.hu, a www.funcode.hu és a www.rock1.hu oldalakon.

Az 1981-ben alakult Pantera 2003-ig kilenc stúdióalbumot készített és a heavy (groove/thrash) metál egyik legnagyobb hatású, újító zenekara volt. Négy lemezük (Cowboys from Hell – 1990; Vulgar Display of Power – 1992; Far Beyond Driven – 1994; The Great Southern Trendkill – 1996) az Egyesült Államokban platinalemez lett, az utolsó anyag, a Reinventing the Steel 2000-ben jelent meg. A csapathoz olyan ismert dalok fűződtek, mint a Cemetery Gates, a Walk, az I'm Broken vagy a Drag the Waters.

A Pantera klasszikus felállásából a gitáros, Dimebag Darrell 2004-ben halt meg, miután egy columbus-i koncertjén a színpadon agyonlőtte egy néző. Vinnie Paul dobos 2018-ban halt meg, és a frontember Phil Anselmót is kis híján elvitte a heroin 1996-ban. A most 54 éves Anselmo a Pantera után a Superjoint Ritual és a Down zenekarban zenélt, majd a Philip H. Anselmo & The Illegalsszal két lemezt készített. Utóbbi csapattal 2019-ben a dunaújvárosi Rockmaraton fesztiválon is fellépett.

A Pantera 1998 júniusában adta eddigi utolsó magyarországi koncertjét: a zenekar a Kisstadionban egy metálfesztiválon lépett fel, mások mellett a Black Sabbath társaságában.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!