Elárverezték a Bibliát, amibe a kalapácsot rejtették A remény rabjai című filmben

2022. november 7. – 06:41

Másolás

Vágólapra másolva

Online aukción árverezték el A remény rabjai című 1994-es film egyik kulcsfontosságú kellékét, a Bibliát, amibe a szökést tervező főhős a kalapácsot rejtette. A szerencsés licitáló 440 000 dollárt (közel 180 000 000 forintot) fizethetett a kivájt belsejű könyvért – írja az Insider.

A film a Tim Robbins által alakított Andy Dufresne bankár történetét meséli el, akit felesége és szeretője meggyilkolásáért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélnek a Shawshank állami fegyházban, annak ellenére, hogy többször is ártatlannak vallja magát. Ott összebarátkozik rabtársával, Ellis „Red” Reddinggel, akit Morgan Freeman alakít. Dufresne egy apró kőkalapács segítségével ássa ki magát a börtönből, amit a Biblia lapjai közé rejt a börtönőrök elől.

A film elején a börtönigazgató, Norton is kézbe veszi a könyvet, majd amikor visszaadja Dufresne-nek, azt mondja: „A megváltás benne rejlik.” Amikor a férfi megszökik a börtönből, az igazgató irodájában hagyja a könyvet, azzal az üzenettel: „Kedves Igazgató, igaza volt, a megváltás benne rejlett.”

Íme az ikonikus jelenet a börtönigazgatóval, a börtönőrökkel, a rabbal, a Bibiliával és a kalapáccsal, amit nem látunk:

A Propstore aukciós ház hirdetése szerint csak egy kőkalapácsot rejtő Bibliát készítettek a kulcsfontosságú jelenethez, „mivel a kalapács körvonalának kivágása precíz és időigényes folyamat volt”. A nyertes licitáló személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.

A többi árverésre bocsátott tétel között szerepelt Noel Gallagher kézzel írt dalszövege az Oasis Wonderwall című slágeréhez, amely 53 300 dollárt ért, és Gandalf kardja, a Glamdring A Gyűrűk Ura: A király visszatérése című filmből, amely 298 650 dollárt ért.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!