Az RTL is bocsánatot kért a Celeb vagyok, ments ki innen! élő adásában megalázó helyzetbe hozott gyerektől

2022. október 22. – 10:32

Másolás

Vágólapra másolva

„A Celeb vagyok, ments ki innen! kedd esti élő adásában Vadon János egy kolumbiai kisfiúval, Pedritóval beszélgetett. Őszinte sajnálatunkra, az élő műsorban elhangzott »vicc« bántó volt, annak tartalmával az RTL Magyarország semmilyen módon nem tud azonosulni” – olvasható a csatorna szombat reggeli közleményében. „Fontosnak tartjuk azonban, hogy Vadon János – felismerve az elhangzottak súlyát – a következő adásban bocsánatot kért. Az RTL a kiskorúak védelmét különösen fontosnak tartja. Éppen ezért mi is bocsánatot kérünk Pedritótól, a szüleitől és a műsor mindazon nézőjétől, aki a jelenetet sérelmesnek érezte” – írták.

Ahogy arról a napokban írtunk, Vadon Jani élő adásban kérdezgette a 10-12 év körüli, Pedro nevű, magyarul nem tudó fiút, aki leveleket szállít a műsor szereplőinek. Vadon kérdéseire a fiú rendre a „Sí, senor”, azaz az „Igen, uram!” választ adta, valószínűleg előre lebeszélve. A jelenet akkor kezdett nehezen vállalhatóvá válni, amikor Vadon arról kérdezte a fiút, hogy „Tudja-e, hogy ő az igazi apja?”, „Szereti-e az édességet?”, és hogy „Tisztában van-e vele, hogy ha még tíz éven keresztül fánkot zabál, ahogy eddig, akkor kamaszként elhízott lesz?”. A kérdések közben Vadon műsorvezetőtársa, Sebestyén Balázs a háttérben nevetett, majd hozzátette: „Szegény, abuzáltuk.”

Vadon János élő adásban reagált a felháborodást kiváltó jelenetre, magára vállalta a történteket, és többször bocsánatot kért a viccelődésért, majd egy másik adásban Sebestyén Balázs azt mondta, „méltó büntetést” talált ki Vadonnak: neki kell majd kitakarítania a latrinát.

A műsort a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság is vizsgálja.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!