Türelmetleneknek itt az új Stranger Things első nyolc perce

2022. május 21. – 08:40

Másolás

Vágólapra másolva

Május 27-én érkezik a Netflix egyik flagship sorozata, a Stranger Things negyedik évada. A Netflix hónapok óta fűti a várakozást, most pedig alig néhány nappal a premier előtt elérhetővé tette az új évad első nyolc percét.

A felvezetőből arról derülnek ki részletek, hogy a sorozat egyik főszereplője, a különleges képességekkel rendelkező kislány, Eleven hogyan jutott ki abból a titkos laboratóriumból, ahol a hozzá hasonló, különleges képességű gyerekeket fejlesztették, de legalábbis kísérleteztek velük.

Az utolsó évad összesen kilenc részből áll, és egészen érdekes ritmusban jelenik majd meg. Május 27-én érkezik hét rész, amit aztán július 1-én követ két további epizód. A részek extra hosszúak lesznek, az utolsó két rész együtt közel négyórás lesz. A negyedik évad fél évvel a harmadik évad befejezése után veszi majd fel a fonalat, és a szokatlanul hosszú részek mellett abban is újdonságot hoz majd, hogy kinyílik a Stranger Things világa, a kisvároson túl új helyszínek jelennek meg, ellátogatunk többek között Kaliforniába és Oroszországba is. A sorozatnak annyi magyar vonatkozása is lett, hogy az évad két részét Antal Nimród rendezte.

Az évad legnagyobb kérdése azon túl, hogy az első három évadban felgyűlt rejtélyekre valamiféle megoldást adjon az, hogy a készítők mit tudtak kezdeni azzal a ténnyel, hogy felnőttek a gyerekszereplők.

A színészek átalakulása már a harmadik évadban is fejtörést okozott, de ott még szemet lehetett hunyni a valóságban hirtelen kamaszodásnak induló, a sorozatban viszont alig tízéves gyerekeket alakító szereplők változásai fölött. Akit érdekel, hogy mennyire felnőttek a gyerekszínészek, nézze meg a premierről készült összeállítást.

Frissítés: a cikk első verziójában az szerepelt, hogy a negyedik a befejező évad lesz, de a készítők február közepén bejelentették, hogy az ötödik évaddal zárul majd a sorozat.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!