Csak magyar zene szól majd több üzletben és rádióban május 12-én

2022. május 02. – 13:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Május 12-én ezer hipermarketben, üzletben és szállodában kizárólag magyar zene lesz majd hallható egy kezdeményezésnek köszönhetően – írja az MTI. Az Él a zene! nevű kezdeményezésnek az a célja, hogy előtérbe helyezze a hazai szerzőket és dalaikat.

Május 12. ezzel a magyar könnyűzene napja kíván lenni, reflektálva a járvány miatt nehéz helyzetbe került zeneipar helyzetére is – mondták a szervezők az MTI-nek. A főszervező, Nagy Szabolcs háttérzene-szolgáltatókkal egyeztetett, akik egy napra vállalják, hogy csak magyar zenét játszanak. Ennek köszönhető, hogy

csaknem ezer üzletben, bútoráruházban, gyorsétteremben, hipermarketben, ABC-ben és szállodában fog szólni kizárólag magyar zene május 12-én.

Több rádió és zenetévé is csatlakozott a kezdeményezéshez, köztük a Manna FM, a Spirit FM, a Karc FM, a Magyar Katolikus Rádió, az FM103,8 Rock Rádió, a Klasszik Rádió, a Sláger és a Dikh TV. Van olyan platform is, amely egész napra vállalta, hogy csak magyar zenét játszik, míg mások az arány megduplázására tettek ígéretet.

A kezdeményezésnek négy ismert hazai zenész vagy dalszerző a nagykövete, lett köztük Bagossy Norbert, a Bagossy Brothers Company énekese, gitárosa, Harcsa Veronika énekesnő, dalszerző, Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana énekesnője vagy éppen Tariska Szabolcs szövegíró.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom