Idén újra visszatér a Kertem, de már nem a Városligetben

2021. július 23. – 14:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Lesz Kertem! 🌳” – ez a rövidke, de annál velősebb információ derült ki a Kertem nevű kocsma Facebook-posztjából:

A Kertem tavaly, nagyjából másfél éve zárt be, amikor nem kapott újra helyszínt az addigi területén, a Városligeten belül. A sörkertnek azelőtt, 2016-ban a Városliget átépítése miatt kellett költöznie eredeti helyéről, onnan, ahova a Magyar Zene Házát húzták fel. Az első költözés után az egykori Főkert telephely mellé táboroztak le, azonban itt már 2020-ban nem nyithattak ki, hiszen nem kaptak engedélyt.

A Kertem üzemeltetői már tavaly is arról beszéltek kollégánknak, hogy folytatni szeretnék, de úgy látják, erre csak a Városligeten kívül lesz esély, mert elfogytak már azok a beépíthető területek, ahol a Kertem újra kinyithatna.

Kerestük a Kertemet, akik azt mondták, egyelőre maradjon meglepetés az új helyszín: annyit viszont biztosan mondhatnak, hogy a pesti belvárostól nem lesz olyan messze. A nyitóbulit következő hét péntekre, július 30-ra tervezik.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom