Meztelen felnőttekkel tanítaná meg a gyerekeknek egy holland tévéműsor, hogy elfogadják a testüket

2021. március 9. – 17:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sok kritika éri a holland tévéműsort, amiben meztelen felnőttek válaszolnak gyerekek kérdéseire – írja az Independent. A Csak meztelenül-ben (Gewoon Bloot) szereplő felnőttek a testükről, valamint a testükről való viszonyukról mesélnek a gyerekeknek. A műsor célja a pozitív testkép kiépítése.

Az első adásra még várni kell, de egy előzetes, és néhány gyerek reakciója már látható a YouTube-on (a videóban tényleg meztelenek a felnőttek, mindenki saját felelősségére kattintson).

„Meg akarjuk tanítani a gyerekeknek, hogy minden test különböző, és nem mindegyik tökéletes”

– mondta a műsor házigazdája, Edson da Graça.

Nem minden gyereknek van kivel beszélnie a testében bekövetkező változásokról, így egy ilyen műsor sokakat megnyugtathat.

Ennek ellenére az ötlet nem aratott osztatlan siker. A parlament jobb- és baloldali politikusai is felszólaltak a Csak meztelenül ellen. Egy politikus a Twitteren arra bíztatta a követőit, hogy írjanak tiltakozó leveleket a csatornának, míg egy másik szerint a műsor már-már a pedofíliát népszerűsíti.

A fent linkelt videóban több gyerek is azt mondta a műsorról, hogy az elején furcsa és kényelmetlen volt, de hamar megszokták és érdekes, informatív volt. Persze nem tetszett mindenkinek.

A sugárzó csatorna közleményben azt írta, hogy a gyerekek tudták, milyen műsorban fognak szerepelni, és bármikor szólhattak, ha kellemetlenül érezték magukat. Azt írták, hogy tudták, hogy nagy port kavar majd a műsor, de majd a szülők eldöntik, megmutatják-e a gyerekeiknek.

Ez a történet egyszer már lejátszódott, méghozzá Dániában. A Csak meztelenül a dán Ultra smider tøjet-en alapszik, aminek gyakorlatilag ugyanez volt a formátuma. Akkor a dán műsor ellen is sokan tiltakoztak, de 2019-ben már tévés díjat nyert.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!