Nyolc évad után véget ér a Brooklyn Nine-Nine

2021. február 11. – 23:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nyolc évad után véget ér az NBC egyik legnézettebb, két Golden Globe-díjjal jutalmazott vígjátéksorozata, a New York-i rendőrök mindennapjait bemutató Brooklyn Nine-Nine. A hírt a sorozat közösségi médiás felületein jelentették be az alkotók csütörtökön. A sorozat tavalyi, hetedik évadának részeit átlagosan 24 millióan látták az Egyesült Államokban a 18-49-es korosztályban.

A Brooklyn Nine-Nine utolsó, nyolcadik évada tízrészes lesz, és várhatóan idén ősszel kerül majd a képernyőre. A 153 epizódot megélt sorozat első hat évadát Magyarországon a Netflixen lehet megtekinteni, a hetedik valószínűleg csak hónapok múlva lesz elérhető itthon.

Az Andy Samberg (Saturday Night Live) és Andre Braugher (Law & Order) nevével fémjelezett sorozat 2013-ban debütált az amerikai Fox tévécsatornán. A szitkomot már másodjára kaszálják el, ugyanis a Fox 2018-ban, az ötödik szezon után bejelentette, hogy nem rendelnek újabb évadot a sorozatból.

Akkor, a Fox döntése után mindössze 32 órával a műsor készítőinek sikerült megegyezniük a rivális NBC-vel a sorozat folytatásáról, ami mellett többek között Mark Hamill és Lin-Manuel Miranda is felszólalt a Twitteren. Most úgy tűnik, hogy a csatorna az alkotókkal egyetértésben döntött a sorozat lezárásáról.

Dan Goor, a szitkom alkotója közleményében úgy fogalmazott, „a sorozat lezárása egy nehéz döntés volt”, de úgy érezték, hogy „ez a legjobb módja a szereplők, a történet és a nézők megtisztelésének”. Az egyik főszereplőt alakító Melissa Fumero azt írta a Twitteren, hogy „hálás, hogy a sorozat stábja lehetőséget kapott egy utolsó tiszteletkörre”.

A New York 99. számú rendőrőrsén játszódó sorozat nyolcadik évadának képernyőre kerülését hátráltatta koronavírus-járvány és George Floyd tavaly májusi halála is. Tavaly nyáron négy teljes epizódot töröltek a forgatókönyvből George Floyd halála után, az utolsó évad forgatását pedig csak január 18-án tudták megkezdeni.

A legkorábban ősszel érkező nyolcadik évadban várhatóan szó lesz a Black Lives Matter mozgalomról és a koronavírus-járvány elleni küzdelemben szerepet vállaló rendőrökről is.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!