Az Alzheimer-kóros Tony Bennett Lady Gagával készített új lemezt

2021. február 02. – 11:38

frissítve

Az Alzheimer-kóros Tony Bennett Lady Gagával készített új lemezt
Lady Gaga és Tony Bennett még 2015-ben a Montreux-i Jazz Fesztiválon  – Fotó: Notimex via AFP, Marc Ducrest

Másolás

Vágólapra másolva

Az Alzheimer-kórja miatt évek óta visszavonultan élő Tony Bennett új albumot készített Lady Gagával. A lemez még idén megjelenik, írja az MTI.

Bennett felesége, Susan az AARP magazin hétfőn megjelent számában beszélt arról, hogy a 94 éves énekest 2016-ban Alzheimer-kórral diagnosztizálták. Mint mondta, már nem képes egyedül döntéseket hozni.

Ennek ellenére készített egy új albumot Lady Gagával, akivel 2014-ben már együtt dolgozott a Cheek to Cheek című lemezen.

A magazin szerint az új lemez felvételeit 2018 és 2020 között rögzítették. Bennett hangja még mindig a régi, de a felvétek alatt előfordult, hogy az énekesnő látva az idős énekes elveszettségét, sírva fakadt.

A 18-szoros Grammy-díjas Bennett az 50-es években kezdte pályafutását. Az énekes továbbra is derűs, de állapota egyre romlik – mondta felesége. „Rákérdez, hogy mi az az Alzheimer, de nem érti meg” – magyarázta.

Orvosa, aki 2016-ban a betegséget megállapította, akkor azt tanácsolta a családjának: ösztönözzék rá, hogy énekeljen és lépjen fel, ameddig csak ez élvezetet nyújt számára.

Lepj meg minket karácsonyra!

Legyél a rendszeres támogatónk!

A Telex csak tőled függ.

Támogatom