Ötödször is elhalasztották az új James Bond film premierjét

2021. január 23. – 15:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újra elhalasztották a 25. james Bond-film premierjét – jelentette be az MGM stúdió. A No Time to Die (magyarul valószínűleg Nincs idő meghalni lesz) című filmen mintha csak átok ülne, eredetileg 2019 novemberére tervezték a bemutatóját, és a karácsonyi szezon szuperslágerének szánták.

Azóta a mostani az ötödik halasztás. Az első két csúszást a rendező és a forgatókönyvíró lecserélése hozta magával: a Trainspottingon együtt dolgozó Danny Boyle-John Hodge duó kezdte a filmet, aztán mindkét posztot a True Detective HBO-sorozattal berobbant Cary Joji Fukunaga vette át. 2020 áprilisáról már a koronavírus-járvány miatt halasztották el a premiert, először novemberrel, aztán idén áprilisra. Most pedig úgy néz ki, 2021 októberében tér vissza James Bond a mozikba, a főszerepben ismét Daniel Craig, mellette Rami Malek, Christoph Waltz, Ralph Fiennes az ismertebb színészek a stáblistán.

Hollywoodot nagyon erősen megviseli a járvány. Egyrészt a forgatásokat nagyon megnehezítik, esetenként lehetetlenné teszik a korlátozó intézkedések. Másrészt a mozik sincsenek nyitva, vagy ha igen, az embereknek nemigen akaródzik tömegben, zárt térben eltölteni 2-3 órát filmnézéssel. A mai, több százmillió dollárba kerülő produkcióknál (az új Bond állítólag 250 millió dolláros költségvetéssel készült) ez könnyen veszteségbe tolhatja egy film mérlegét, így a stúdiók vagy kivárnak a premierekkel, vagy alternatív megoldásokkal kísérleteznek. Ez leginkább a streaminget jelenti, a Warner például egyszerre küldte a mozikba, és az HBO Maxra karácsonykor a Wonder Woman új részét, és hasonló lesz a recept a két legnagyobb idei sikervárományosuknál, a Mátrix 4-nél, és a scifi eposz Dűnénél is. Utóbbinak a tervek szerint épp egy héttel lesz a premierje a No Time to Die előtt, október elsején.

Az új Bond-filmnél, úgy tűnik, nem vállalja be a stúdió streaminges kockázatot, inkább kivárja, hogy újra megnyissanak a mozik, és az emberek az új filmekre kiéhezve tóduljanak a pénztárakhoz. Addig is nézzük meg a 2019 decemberi trailert:

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!