Huszonkét év után véget ér a Barátok közt

2020. november 30. – 08:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jövő nyáron kerülhetnek adásba az RTL Klub sorozatának utolsó részei, írja a Blikk több forrás alapján.

Frissítés: Az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója a Sorozatwikinek adott interjújában erősítette meg, hogy a sorozat véget ér. Kolosi arról beszélt, hogy a sorozat nézettsége már rég nem hozza az elvárt számokat. Szerinte a sorozat alapító-producerének, Kalamár Tamásnak távozása után

„a sorozat kreatív szempontból egy olyan útvesztőbe került, amely teljesen eltérítette az eredeti gondolataitól, eredeti céljaitól és egy olyan rossz irányba vitték el, ami után már csak idő kérdése volt, hogy ez a nézettségen mikor fog látszani.”

Hozzátette, „rengeteg kísérletet tettünk arra, hogy erre a szintre ne tudjon eljutni a sorozat, de ez sajnos nem sikerült.”

A Barátok közt már a tízezredik részén is túl van, legsikeresebb szakaszaiban több mint kétmillió ember nézte. A lap információi szerint azonban az elmúlt időben nem hozta az elvárt számokat, az éves gyártási költségei viszont akár az egymilliárd forintot is elérhetik a lap számításai szerint az 50 fős alapstábbal, a kb. 100 főre rugó teljes stábbal és az egyéb díjakkal együtt. Emellett a járvány miatt a forgatásokat is többször le kellett állítani, a tagok közül többen is megbetegedtek.

A sorozat utolsó részei decemberre készülhetnek el, tavasszal kezdődhetnek meg a forgatások, így nyár körül kerülhetnek adásba. Az RTL Klub és a Barátok közt produkciója egyelőre nem válaszolt a lap kérdéseire.

A Barátok közt 1998 októberében indult el, a tízezredik epizód elérése után a világ ötödik leghosszabb, még gyártás alatt lévő szappanoperájának számít.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!