Csatlakozott a DK-hoz a Jobbik frakciójából egy hónapja kilépő Varga Ferenc

2023. március 5. – 16:45

Másolás

Vágólapra másolva

Varga Ferenc korábbi jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselő Dobrev Klára és az árnyékkormány miskolci rendezvényén, a színpadon jelentette be, hogy csatlakozik a Demokratikus Koalícióhoz – derült ki a párt vasárnapi közleményéből.

A bejelentésből Varga Ferenc politikai és szakmai tapasztalatai és eredményei mellett az is kiderült, hogy a jövőben az árnyékkormány „nemzetiségi önkormányzatokért felelős kormánybiztosaként” fog dolgozni. A DK üdvözölte Varga csatlakozását, mint írták, büszkék arra, hogy újabb politikus kötelezte el magát mellettük, mert úgy látja, hogy az árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy kiutat találjunk a megélhetési válságból és európai jólétben élhessünk.

A tavalyi választáson a Jobbik roma jelöltjeként induló Varga, aki egyébként a pártnak nem volt tagja, majdnem pontosan egy hónapja jelentette be, hogy kilép a Jobbik frakciójából. A döntését azzal magyarázta, hogy a Jobbik szerinte nem dolgozik a valódi, Fideszen túli alternatíva megteremtésén, ő pedig nem akar tovább várni a csodára, így független képviselőként folytatja a munkát. Azt is hozzátette, hogy nem zárkózik el egyetlen ellenzéki párttal való együttműködéstől sem, a jelek szerint pedig úgy gondolja, a DK ezen dolgozik. A párt gyarapodásáról korábban ebben a cikkben írtunk bővebben.

Frissítés

Friss közleményében a Jobbik olyannyira nem hagyta szó nélkül a DK bejelentését, hogy konkrétan azt írták, lopott mandátummal építene romapolitikát Gyurcsány, és hozzátették, hogy Varga Ferenc megszegte a Szent Koronára tett esküjét. A párt úgy véli, bebizonyosodott, hogy Varga azon politikai kalandorok sorát erősíti, akinek munkája abban merül ki, hogy elvtelenül, mindig a számára jobban jövedelmező pozíció felé hajlik. Mint írták, jelenlegi lépése nem meglepő, hiszen tavaly márciusban

„Márki-Zay Péter zsarolására a Jobbik korábbi elnöke kérte fel, hogy kiemelt listás helyen szerepeljen a párt politikusait megelőzve, erősítve ezzel a korábbi elnök által képviselt szövetségi politikát”.

A Jobbik szerint Jakab Péter távozásában is közre játszott, hogy túl közeli viszonyt ápolt a Demokratikus Koalícióval, így, mint írják, érthető, hogy a mandátumtolvajjá lett Varga Ferenc, aki a Jobbiknak soha nem volt tagja már szintén az ő soraikat erősíti. Azt is hozzátették, hogy szerintük a múlt árnyaival nem lehet jövőt építeni, lopott mandátummal nem lehet a tisztességes cigányokat képviselni.

A párt a közleményt azzal zárta, hogy „a baloldali pártokkal ellentétben a Jobbik-Konzervatívok nem a 2010 előtti világot kívánja visszaépíteni, hanem küldetésének tekinti az elcsalt rendszerváltás befejezését, hogy ne csak egy másmilyen, hanem egy jobb, polgári Magyarországon élhessünk”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!