Harminc év után újra összeállt a Forrest Gump két főszereplője és rendezője

2024. október 27. – 15:48

Harminc év után újra összeállt a Forrest Gump két főszereplője és rendezője
Tom Hanks, Robin Wright és Robert Zemeckis új filmjük, a Here bemutatóján a Los Angeles-i AFI Festen 2024. október 25-én – Fotó: Mario Anzuoni / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

1994-ben mutatták be a ma már időtlen klasszikusnak tartott Forrest Gumpot, amelyben Tom Hanks játszotta a főszerepet, Robin Wright pedig a szerelmét. A két színész pontosan harminc évvel később játszik újra közös filmben, méghozzá épp a Forrest Gumpot is rendező Robert Zemeckis legújabb projektjében – írja a Hollywood Reporter.

A Here (itt) című film különlegessége, hogy egyetlen beállításban vették fel, és az egész egy szobában játszódik, miközben több generáció életét követi. Wright és Hanks egy párt játszik benne, akiknek a kapcsolatát követhetjük végig az évek során.

A filmet pénteken mutatták be a Los Angeles-i AFI Festen, ahol Hanks arról beszélt, hogy a közös munka pontosan ugyanolyan volt, mint három évtizeddel ezelőtt, ugyanott folytatták, ahol akkor abbahagyták, „egymás oda-vissza ismeretének és a nagy, nagy bizalomnak és szeretetnek a luxusával”.

Hanks azt mondta, amikor elfogadta a felkérést, még nem tudták, hogy az azóta a Kártyavár egyik főszereplőjeként is ismert Wright lesz újra a partnere, és Zemeckis is arról beszélt, hogy nem volt előre kigondolt terve az újraegyesítés, csak szerencsésen jött ki, hogy mind a ketten épp ráértek.

A több generáció eljátszásához a készítők a Metaphysic nevű cég mesterséges intelligenciára épülő megoldását is bevetették, amely valós időben fiatalította meg a karakterük fiatalabb kiadását alakító színészeket. Zemeckis szerint a színészeknek is nagy segítség volt, hogy azonnal láthatták, hogyan néznek ki megfiatalítva, így rögtön tudták ehhez igazítani a játékukat.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!