Meghalt Ron Ely, a Tarzan-tévésorozat színésze

2024. október 24. – 08:38

Másolás

Vágólapra másolva

86 évesen meghalt Ron Ely amerikai színész, aki legismertebb alakítását az NBC Tarzan című tévésorozatában nyújtotta – írja a BBC. Ely Los Alamos-i otthonában halt meg szeptember 29-én, a hírt szerdán közölte a színész lánya egy Instagram-bejegyzésben.

„A világ elvesztette a valaha élt egyik legnagyobb embert – én pedig elvesztettem az apámat” – írta a színész lánya, Kirsten Casale Ely a bejegyzésében. „Az apám olyan ember volt, akit az emberek hősnek neveztek. Színész, író, edző, mentor, családapa és vezető volt.”

A texasi születésű Ely nevét a Tarzan című tévésorozatból ismerte meg a közönség, ami 1966 és 1968 között futott az NBC-n. A Tarzan forgatásai során Ely állítólag több csontját is eltörte és többször rátámadtak a sorozatban használt állatok is. Szerepelt a Szerelemhajó című vígjátéksorozatban és az 1970-es években futó Wonder Woman-sorozat egyik epizódjában is feltűnt. Később a Miss America szépségverseny műsorvezetőjeként láthatták a nézők.

Ely 2001-ben vonult vissza a színészi pályától, ezután az írásra fókuszált, és kiadott két bűnügyi regényt. 2014-ben egyszer utoljára visszatért a képernyőre, ekkor egy idős amish férfit alakított az Expecting Amish című tévésorozatban.

Neve 2019-ben került be újra a hírekbe egy súlyos tragédia miatt, amikor saját fia, Cameron Ely késelte halálra a színész nejét, egyben saját édesanyját a család Santa Barbara-i otthonában. Mire a rendőrség kiért a helyszínre, a nőt már holtan találták. Mivel a 30 éves férfi fenyegetőnek tűnt, ezért a rendőrség a helyszínen agyonlőtte.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!