Al Pacino csak azért vállalt el rossz szerepeket, hogy elkerülje a teljes anyagi csődöt

2024. október 21. – 17:02

Másolás

Vágólapra másolva

Al Pacino annak ellenére, hogy olyan klasszikusokban játszott, mint a Keresztapa és a Sebhelyesarcú, az évek során elherdálta a vagyonát, és komoly anyagi gondjai lettek, írja a Business Insider.

Sonny Boy című memoárjában Pacino beismeri, hogy kifejezetten rosszul kezelte a pénzét. Anyagi helyzete egy ponton annyira kétségbeejtő volt, hogy olyan filmekben kellett szerepet vállalnia, mint a Jack és Jill, amit bevallottan csak a pénz miatt csinált meg. A filmben Pacino önmaga karikírozott változatát alakítja egy abszurd Dunkin' Donuts-reklámban. A cameo sokak számára megdöbbentő volt, erről a színész így vallott: „Ez akkor történt, amikor égetően szükségem volt némi bevételre, mert rádöbbentem, hogy teljesen elfogyott a pénzem”.

A memoárjában őszintén beszél arról is, hogy „csak 90 ezer dollár maradt a bankszámláján. A csődközeli helyzetet az idézte elő, hogy Pacino egyáltalán nem tudott bánni a pénzével, havonta több százezer dollárt költött a lakásai és az irodái fenntartására.

Bár voltak vagyontárgyaim, készpénzem alig, ehhez tényleg nagyon ostobának kell lenni – nyilatkozta Pacino.

Pacino viccelődve azt is megemlítette, hogy nevetséges összegeket költött egy olyan ház kertjének megépítésére, amiben sosem lakott. Itt évente 400 ezer dollárt (mostani árfolyamon majdnem 150 millió forintnyi összeget) fizetett csak a gyep gondozására.

Hibáztathatta volna a könyvelőit vagy a menedzsereit, de az igazi probléma az volt, hogy semmit sem értett a pénz kezeléséhez. „Nem értettem, hogyan működik a pénz, ahogyan azt sem, hogyan kell menedzselni egy karriert” – mesélte a színész.

Al Pacino élete során számos sikeres filmben szerepelt, de továbbra is a Sebhelyesarcú a legjövedelmezőbb munkája, saját bevallása szerint a mai napig ennek a bevételeiből él. „Meg tudnék élni belőle, vagyis meg tudnék, ha úgy élnék, mint egy normális ember” – jegyezte meg ironikusan a 84 éves színész.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!