Mariah Carey nagyon szeretné kiadni elveszett grunge albumát

2024. október 17. – 16:43

Másolás

Vágólapra másolva

Mariah Carey egy podcastban beszélt arról, hogy szeretné kiadni grunge lemezét, amit még a kilencvenes évek végén rögzített viccből. Carey a lemezről először 2020-ban írt önéletrajzi könyvében, majd Twitteren (azóta X) egy rövid részletet is megmutatott az egyik dalból.

Könyvében Carey azt írta, a Daydream című lemezének felvételekor „írtam egy hülye kis alt-rock dalt, és annak a riffjét dúdoltam. A többiek elkezdték játszani, és egyből felvettük.” Ez annyira jól sikerült, hogy több ilyen dalt is írtak, a végén pedig egy lemezt is felvettek, amin Carey és akkori szobatársa énekelt, a Someones Ugly Daughter című lemezt pedig Chick néven adták ki, titokban. A projekt annyira jól sikerült, hogy két dalhoz még klipet is készítettek. A podcastban Matt Rogers rákérdezett, hogy miért nem jelentette még meg a lemezt, mire Carey azt válaszolta, „ugye? Dühös vagyok, hogy nem adtam még ki!”

Korábban Carey azt ígérte, ha megszerez egy olyan példányt a lemezből, amin az ő vokáljai is hallhatóak, újra kiadja, de ez még nem történt meg. A Chick-lemez egyébként azóta már felbukkant az interneten, itt bárki meghallgathatja, a Discogs nevű használt lemezes platformon pedig meg is lehet vásárolni az eredeti kiadást CD-n és kazettán is, akár pár tízezer forintért. Az, hogy mi lehet azzal a verzióval, amiről Carey beszélt, azóta is rejtély.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!