Hét év után megint Budapesten koncertezik az Offspring

2024. október 14. – 10:55

Másolás

Vágólapra másolva

Hét év után megint Budapesten koncertezik az amerikai Offspring punkzenekar – derült ki a koncertet szervező Live Nation közleményéből. Az Offspring október 11-én adta ki 11. nagylemezét Supercharged címen, és bejelentette világ körüli turnéját, melynek keretében a zenekar az MVM Dome-ban is fellép 2025. október 31-én.

Az Offspring 1984-ben, a kaliforniai Garden Grove-ban alakult. A zenekar eddig 11 stúdióalbumot adott ki, és a Green Day és Rancid zenekarokkal együtt az Offspringnek tulajdonítják, hogy az 1990-es években megint népszerűvé vált a rock.

„A Supercharged cím jól összefoglalja amilyen a világ most, ahol úgy tűnik, mindenki fel van tüzelve a való életben és a közösségi médiában is”

– mondta Dexter Holland, az Offspring alapító énekes-gitárosa az új lemezről. Holland hozzátette, hogy a Supercharged hangzása utal néhány kedvenc albumára is.

Az Offspring egyébként tíz év kihagyással adta ki legújabb lemezét, hogy Holland megszerezhesse doktori címét a Dél-kaliforniai Egyetemen (USC). Tavaly a Queen gitárosa, Brian May és Ed Sheeran is együtt koncertezett a zenekarral. A 2025-ös budapesti koncertjükön a régi slágerek mellett az új albumról is játszanak majd dalokat.

A zenekarról legutóbb 2021-ben írtunk, az Offspring ekkor kirúgta a dobosát, mert nem volt hajlandó beoltatni magát.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!